xperimentPoslednje četiri sezone, XperimenT ekipa je vodila i nastupala u “Klubu XLagooM. U ovom prostoru, petkom se moglo uživati uz odličan progressive zvuk, subotom uz psy-trance i to uz rezidente kluba, goste iz domaćih DJ organizacija, “Recon Warriors”,”Teška Mašinerija”, “STS Music”, “Happy People”, “Concrete DJz”, “Tesseract Studio” i uz naravno brojna gostovanja inostranih DJ-eva i producenata.



XperimenT prve korake kao organizacija pravi 94-te, 95-te godine, organizujući nekoliko velikih dešavanja kao što su: „Vedama“ u hali 14 beogradskog Sajma, prvi “open air” party u Beogradu “Positronic Brain”, (Kalemegdan 1995), resident večeri u klubu “Industrija”, “Hypnotic Dance On Planet Lishka” (Kalemegdan, 1996), party u Omoljici, New Year's Eve Party u ateljeu Peđe Milosavljevića...

Sada već više od decenije ipo, XperimenT u formaciji DJ Buca, DJ Max i DJ Stole, dovodi vodeća svetska imena na naše prostore, kao što su: Joti Sidhu, Max Lanfranconi, James Monro, Astral Projection, Tsuyoshi Suzuki, Mark Allen, Talamasca, X-Dream, Wizzy Noise, Tristan, Delta, Dino Psaras, Tim Schuldt, Kox Box, Skazi, Astrix, Ofer Dikovski, Son Kite, Liquid Soul, D-Nox, Beckers, DJ Anti, Hallucinogen, Christof, CPU, Vibrasphere, Krome Angels, Ticon, Atmos,Avalon, Younger Brother i mnogi, mnogi drugi!

Uporedo sa razvijanjem i građenjem scene u domenu produkcije žurki, nastala je izdavačka kuća “Ultra Groove Records” objavivši mnoštvo kompilacija i singlova koji su obeležili tadašnje vreme.

Dve godine su posebno bitne u novijoj istoriji XperimenT organizacije. 2005 i ’06 godine, uvidevši da se scena proširila i da kretanja u muzici to dozvoljavaju, kreću u nove izazove. Kao vlasnici i rezidenti kluba “Planet Bigz”, pružili smu njihovim posetiocima nezaboravne večeri koje će pamtiti godinama. Pored toga što su im gosti bili vodeći umetnici iz sveta elektronske muzike, pružili su mogućnost i domaćim umetnicima svih vrsta da rade i da se predstave publici i time učestvovali u stvaranju današnje andargraund muzičke scene u Beogradu i Srbiji.

Poslednje četiri sezone, XperimenT ekipa je vodila i nastupala u “Klubu XLagooM. U ovom prostoru, petkom se moglo uživati uz odličan progressive zvuk, subotom uz psy-trance i to uz rezidente kluba, goste iz domaćih DJ organizacija, “Recon Warriors”,”Teška Mašinerija”, “STS Music”, “Happy People”, “Concrete DJz”, “Tesseract Studio” i uz naravno brojna gostovanja inostranih DJ-eva i producenata. “Klub XLagooM” je definitivno lokacija za preporuku mladoj, pravoj gradskoj ekipi, onoj koja je željna svog mesta u gradu i odličnog provoda !!

“Klub XLagooM” je definitivno lokacija za preporuku mladoj, pravoj gradskoj ekipi, onoj koja je željna svog mesta u gradu i odličnog provoda !!

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..