Beogradski letnji festival polako se bliži kraju. U okviru predviđenog programa ostalo je još nekoliko manifestacija u okviru kojih su Outside i Festival muzičkih i baletskih škola Srbije. Beograđani će 11. avgusta u okviru Beogradskog letnjeg festivala moći da uživaju i u besplatnom koncertu „Wonderful Youth Orchestra“ na čelu sa dirigentom Igorom Coretti-Kuretom, na Velikom trgu u Zemunu, sa početkom od 20h.

Beograđani će 11. avgusta u okviru Beogradskog letnjeg festivala moći da uživaju i u besplatnom koncertu „Wonderful Youth Orchestra“ na čelu sa dirigentom Igorom Coretti-Kuretom, na Velikom trgu u Zemunu, sa početkom od 20h.

Ove godine 56. put, mladi talentovani muzičari iz cele Srbije predstavljaju svoje škole i gradove u najvećoj i najbrojnijoj muzičko-umetnickoj manifestaciji, koju Zajednica muzičkih i baletskih škola Srbije organizuje svake godine u različitim gradovima Srbije.

Koncert „Wonderful Youth Orchestra“ je evropski omladinski orkestar u čijem će sastavu nastupiti pobednici sa prethodnih i ovogodišnjeg Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije u saradnji s decom iz drugih zemalja Evrope. Orkestrom će dirigovati maestro Igor Coretti-Kuret iz Italije, učenik slavnog Jehudi Menjuhina na čiju inicijativu je ovaj orkestar i osnovan.

Svečani koncert  Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije  je samo jedan u nizu koncerata, koje će ovaj orkestar održati na različitim evropskim festivalima, pod zajedničkim  nazivom „The Spirit of the Youth“ kao svojevrstan spoj više festivalskih dešavanja u Evropi. Saradnja Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije i Belefa privućiće veliki broj ljubitelja klasične muzike, koji će doći da daju podršku budućim virtuozima iz: Austrije, Italije, Rumunije, Moldavije, Mađarske, Slovačke, Češke, Estonije, Bosne i Hercegovine i Slovenije, kao i domaćina Srbije.

Festival baletskih I muzičkih škola Srbije je prvi put organizovan 1956. godine, i najstariji je festival u okviru ovogodišnjeg letnjeg festivala.

Ukoliko vremenske prilike ne dozvole održavanje koncerta na Velikom trgu u Zemunu, orkestar će nastupiti istog dana u Sali „Madlenijanuma“.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..