ravnodusna_pesma_2Šinobusi su osnovani krajem 2001. godine u Novom Sadu. Prvi album pod nazivom “Nekad jurimo kroz polja, a nekad stojimo u stanicama„ objavljen je 2005.godine za izdavačku kuću City Records. Posle personalnih promena bend objavljuje i drugi album "U pravcu jablanova" u decembru 2007. za izdavačku kuću PGP RTS.

Šinobusi se pojavljuju i na kompilaciji „Neki noviji klinci i...” na kojoj 21 novosadski bend obraduje pesme kantautora Ðorda Balaševica sa obradom pesmue „Život je more”. 2010. godine je objavljen i treći album "Vagon za provetravanje tunela" takođe za izdavačku kuću PGP RTS, a producent albuma je Petar Jelić. Od 2005. godine bend je održao preko 300 koncerata na festivalima i u klubovima u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Bugarskoj.

Nedavno je za potrebe novogodišnjeg programa Televizije Vojvodine u novosadskom “Studiju M” snimljen muzički program „Šinobusi i putnici“. Poznati muzičari su pesme šinobusa pevali i svirali na drugačiji način, a lepoj atmosferi je doprinela i publika koja se zajedno sa muzičarima nalazila na bini. Šinobusom su putovali: Keckec, Biške, Ana Perišić, Lee-Man, Kina, Vladimir Stanković, Bogdan Ranković, Vlada Samardžić, Petar Jelić, Frajle, Mumin, Slaven Kalebič i Gabor Bunford. Snimljen je i novi spot za „Ravnodušnu pesmu“, treći i poslednji singl sa albuma „Vagon za provetravanje tunela“. koji se može pogledati na zvaničnom sajtu benda na adresi: www.shinobusi.com. U toku 2012. godine biće snimljen i četvrti album čijim objavljivanjem će bend obeležiti deset godina rada.

Za više informacija o bendu Šinobusi posetite zvanične stranice benda :
www.sinobusi.com
https://www.facebook.com/pages/Šinobusi/138776319502311
http://www.myspace.com/shinobusi
http://www.youtube.com/shinobusi





<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..