VracarrocsU petak, 04. Maja u Božidarcu će se održati još jedan koncert iz serijala Vračar Rocks! na kome će nastupiti bendovi Teleport, Kora, Sivi i Marienfeld. Koncert u petak počinje u 20 časova a cena ulaznice je 200 dinara.

Bend Teleport  nastao je krajem 2010. Godine iz potrebe za drugačijim muzičkim izražavanjem članova bendova Eyesburn (Đura i Laza) i GoodEyeClosed (Boske) van svojih matičnih bendova. U početku je sve bilo zamišljeno kao projekat, ali kada su se bendu pridružile Beba i Alisa, umesto projekta Teleport postaje pravi bend.  Teleport se trenutno nalazi u studiju gde završava postprodukciju svog debi albuma Dobra Dimenzija. TELEPORT(acija) počinje!

Bend  Kora  je nastao u Beogradu, januara 2010. godine. Razbijanjem kruga u koji su ubačeni elementi jazz-a, blues-a, pop-a, drum’n’bass-a, heavy metal-a, reggae-a i drugih muzičkih žanrova dobija se neponovljiv zvuk “Kore”. Rock, a istovremeno funk gitarske deonice, melodične bas linije, kreativan bubanj, upečatljiv vokal i jedinstveni tekstovi čine to da ovaj bend uvek iskače iz mase.

Sivi su osnovani  sada već davne 2000. godine. Uticaj sivila `90-ih godina oseća se u lirskim elementima u tekstovima. Muzika i aranžmani se ogledaju u grunge gitarama i melodiji novog romantizma.

Marienfeld  je izvodeći sopstvenu verziju „Ethno-Gothic-Industrial-Metala“  sa  tekstovima pesama na slovačkom jeziku  još 2005. godine skrenuo na sebe pažnju javnosti nesvakidašnjim kombinovanjem elemenata slovačke tradicionalne muzike i folklora sa modernim zvučnim izrazom. Marienfeld je ovogodišnji pobednik Beogradskog Autorskog Rock Festivala (BARF) koji je održan u organizaciji Udruženja Rock Muzičara Srbije.

Više informacija o festivalu Vračar Rocks! kao i najave budućih dešavanja možete pronaći na www.facebook.com/vracar.rocks
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..