darkvud_dubMTV sa licencom za emitovanje na teritoriji ex-YU danas je objavio nominovane u kategoriji BEST REGIONAL ACT za dodelu nagrada MTV Europe Music Awards 2009. Beogradski bend Darkwood Dub, bosanska crossover ekipa Dubioza Kolektiv, pop rock grupa Elvis Jackson iz Slovenije, Hrvatski elektro pop bend Lollobrigida i jedinstveni ska predstavnici Superhiks iz Makedonije, koje je nominovala mreža MTV-jevih muzičkih stručnjaka iz celog regiona, odmeriće svoje snage boreći se za nagradu Best Regional Act. Dodela nagrada MTV Europe Music Awards uživo će se prenositi iz O2 World Arene iz Berlina u 21 sat u četvrtak, 5. novembra, a sponzor će biti Sony Ericsson. Ostali sponzori biće objavljeni uskoro. 

Pobednika kategorije Best Regional Act odabraće MTV-jevi gledaoci iz regiona ex-YU koji će moći da glasaju na internet stranici www.mtvema.com od utorka, 1. septembra, do nedelje, 11. oktobra, 2009. godine u ponoć. Glasovi će biti prebrojani i pobednik kategorije Best Regional Act, zajedno sa ostalim pobednicima lokalnih MTV-jevih kanala u Evropi, biće objavljeni u ponedeljak, 12. oktobra. Zatim će najbolji iz te kategorije ući u borbu za Best European Act, a o pobedniku, koji će biti predstavljen uživo na dodeli nagrada MTV Europe Music Awards, odlučiće glasovi gledalaca. Tom Ehr, regionalni direktor MTV-ja je rekao: «Nadamo se da ce kandidati za MTV Best Regional Act na pravi način predstaviti svoje lokalne scene. Ovo je još jedna sjajna prilika da promovišemo muzičare iz regije i pružimo im priliku da se okušaju na međunarodnoj sceni. MTV je snažno fokusiran upravo na umrežavanje scene; lokalno, regionalno ali i međunarodno.»

Regionalne kategorije MTV Europe Music Awards: Best UK & Ireland New Act, Best Adria Region Act, Best Arabia Act, Best Baltic Act, Best Dutch/Belgian Act, Best Danish Act, Best Finnish Act, Best French Act, Best German Act, Best Greek Act, Best Hungarian Act, Best Israeli Act, Best Italian Act, Best Norwegian Act, Best Polish Act, Best Portuguese Act, Best Romanian Act, Best Russian Act, Best Spanish Act, Best Swedish Act, Best Turkish Act, Best Ukraine Act i Best Swiss Act.

Dodela MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada jedan je od najprestižnijih svetskih muzičkih događaja uživo. Dodela nagrada će uživo dopreti do 212 miliona domova u više od 40 država Evrope, Srednjeg istoka i Afrike.

Dodela MTV-jevih evropskih muzičkih nagrada 2008. godine održana je u Liverpoolu, voditeljka je bila Katy Perry, a između ostalih nastupili su Beyonce, P!nk, The Killers, Estelle, Kanye West i Kid Rock. U 2008. godini primljeno je više od 100 miliona glasova za 11 kategorija, a internetsku stranicu www.mtvema.com posetilo je više od 4 miliona posetilaca.
<<  April 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
  

Putopisi, Intervjui..