teatar-kafeKafe-klub "Teatar 78" nalazi se na atraktivnoj lokaciji u srcu Beograda. Svakog petka i subote od 22h održavaju se bogati programi plesnih večeri, gde Vas uz ples i veliki izbor koktela očekuje odličan provod u prijatnoj atmosferi kluba.


Svakog petka od 22 časa

PLESNE VEČERI ARGENTINSKOG TANGA
MILONGA  ALMA

Svakog petka od 22 sata Buenos Aires u srcu Beograda sa fantastičnim tango DJ DARK-OH! Topla atmosfera, nasmejana lica i koktel parti!
Stotinak beogradskih plesačica i plesača i nešto znatiželjnih posmatrača zainteresovanih za ovaj ples, u intimnoj atmosferi raznobojnog podijuma gde grade posebnu dimenziju za koju znaju gotovo samo oni koji se bave argentinskim tangom.
Milonga Alma (Milonga Dusha), plesno veče koje Institut Tango Natural organizuje u saradnji sa klubom „Teatar 78“, svojim ambijentom i atmosferom neodoljivo podseća na takve događaje u rodnom mestu argentinskog tanga – Buenos Aires.

Dođite da vidite zbog zbog čega argentinski tango osvaja svet...


SALSA VEČE

Svake subote u klubu Teatar 78,  u centru Beograda osetite ambijent Kube i uplovite u čaroban svet SALSE, ples koji postaje fenomen i tornadovskim mahom zahvata sve veći broj ljudi. Ovo veče organizuje plesna škola SALSA PRIMERA i SALSA FAMILIA.

Termin salsa je španskog porekla i u prevodu znači „začinjeni sos“ (spicy flavor sauce). Iako većina ljudi salsu povezuje sa Kubom,termin salsa prvi put se javio u Sjedinjenim Američkim Državama, šezdesetih godina dvadesetog veka.
Tih godina u svetu primat je zauzela rok muzika, dok je latino muzika bila postavljena u „drugi plan“. Međutim, jačanjem latino američkih zajednica u većim gradovima SAD-a, prvenstveno kubanskih, portorikanskih i dominikanskih zajednica, dolazi i do mešanja tih kultura što utiče i na muziku koja je nastajala u tim zajednicama. Svaka od tih zajednica je ovom „sosu“ dodala po neki „začin“ čime je nastala salsa, kao mešavina različitih vrsta plesova: rumbe, sonmontuna, guarache, mambe, chacha, danzona, sona, guaguancoa, cubopa, guajire, charange, cumbie, plene, bombue, festejue, merenguea i sl.

Uplovite u čaroban svet salse, i u centru Beograda osetite ambijent Kube!

<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..