Arsen-Dedic-1Rasprodate su sve ulaznice za koncert Arsena i Matije Dedića, koji će se održati  19. novembra  u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.


Čuveni šansonjer Arsen Dedić nastupiće sa svojim sinom Matijom, džez pijanistom, a celokupnoj atmosferi doprineće intimno izvođenje pesama uz klavirsku pratnju. Gošća koncerta biće Marijana Zlopaša, koja će na sceni Kolarca otpevati dve numere. Koncert počinje u 20 časova.

U poslednje vreme Arsen Dedić  nastupa sa svojim sinom Matijom, proslavljenim muzičarem, i ističe da retko kada zalaze jedan drugome u rad, već samo ponekad, ako im se učini da su stvorili nešto izuzetno. 

Ljubitelji  Arsenove kantautorske muzike najviše ga pamte po romantičnim pesmama: „Sve što znaš o meni“, “Tvoje nježne godine”, „O, mladosti“, „Zagrli me“. Osnovno zanimanje mu je uvek bila muzika, ali u spoju sa poezijom došao je do sopstvenog kantautorskog izraza, koji je postao za njega karakterističan. Miljenik je publike još od festivala Beogradsko proleće 1967.godine i kultnog filma "Višnja naTašmajdanu" (1968) za koji je napisao jednu od svojih najlepših pesama "Odabraćeš gore".  Kao kantautor, aranžer, dirigent, autor filmske muzike Arsen je ostavio neizbrisiv  trag u muzici  tokom svoje karijere duge pet decenija. Osvojio je brojne nagrade, među kojima su: Estradna nagrada Jugoslavije, nagrada «Vladimir Nazor» , nagrada «Slobodne Dalmacije» za životno delo, dve Zlatne Arene za filmsku muziku, nagrada za muziku u filmu «Rabuzin», više nagrada za pozorišnu muziku,  nagrada u Novom Sadu za filmsku muziku, «Premio Brel» - za promovisanje evropske kantautorske pesme i mnoge druge.
Matija Dedić, nagrađivani džez pijanista i kompozitor, nedavno je objavio zajednički album sa Zoranom Predinom, pod nazivom “Tragovi u sjeti”, a bio je i finalista džez festival u Montreju, 2002. godine
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..