Promoter andergraund kulture i jedan od predstavnika novog talasa techno umetnika, producent i DJ Commissar Lag, zajedno sa reperom, producentom i bitmejkerom Đomlom, kroz projekat Meki Gluteusi predstavlja novo, letnje izdanje „Zvezde Štranda“, koje je objavljeno na Lagovom lejblu „Projekti Sa Specijalnim Potrebama“. Ovaj dinamični dvojac ponovo spaja oldschool zvuke techna sa repom, umotane u ghetto tech ruho – klupski pravac poznat po šaljivim tekstovima i visokom naboju energije.

Izdanje „Zvezde Štranda“ sadrži dve upečatljive numere – „Gledaj Kako Pirkam“ predstavlja romantičnu priču u pokušaju o zbunjenom momku na plesnom podijumu, dok „Zoki“ donosi priču o momku u godinama koji se našao među mladima u klubu.



Prateće video materijale potpisuje ekipa Activity Vision iz Južne Amerike, dok je omot izradio talentovani Nišlija Ilija Ristić. Mastering je poveren Britancu Joe Farru. Međutim, srce ove međunarodne saradnje je Grbavica, srce Ujvideka.



Lag o novom izdanju kaže: „Ovo je polu hirurški zahvat, a polu flow-state proizvod. Ne znam za Đomlu, ali ja se tripujem da vijamo spoj pametnog i glupog. Ono što je najbitnije jeste da nas raduju numere, a da li će dalje naći publiku ili ne – to je pre svega na algoritmu, tako da ovom prilikom sve najbolje o Cukerbergu i gušter-ljudima“.

U septembru prošle godine, Commisar Lag je pokrenuo svoju izdavačku kuću pod nazivom „Projekti Sa Specijalnim Potrebama“ sa ciljem da pruži platformu za objavljivanje raznovrsnih Lagovih projekata koji su godinama čekali da ugledaju svetlost dana. Ideja je bila stvoriti platformu koja će promovisati projekte namenjene pre svega domaćoj publici. Ove numere odišu Lagovim prepoznatljivim, pomalo šaljivim tonom, ali i dalje donose ozbiljnu muzičku dubinu koja već godinama vlada plesnim podijima kako u regionu, tako i šire. Prvo izdanje na lejblu bilo je „Metabolidizam“, a naredno je remiks numere „Tehno Vjeverica“ splitske hip hop zvezde Žuvija.

<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..