Dom omladine Beograda pokrenuo je novi program pod nazivom „ROKENROL ŠKOLA“, u okviru kojeg će jednom mesečno organizovati koncerte talentovanih mladih domaćih bendova. Učenici gimnazija i srednjih škola dobiće priliku da predstave svoj autorski rad i muzičko umeće u kultnom Klubu DOB, mestu na kojem su stasavale generacije domaćih rokera. Prvi koncert zakazan je za nedelju 3. marta u 20 časova u Klubu DOB-a. Program „Rokenrol škola“ se realizuje u saradnji Doma omladine i BG invazije, gradskog takmičenja srednjoškolskih bendova u organizaciji Udruženja nastavnika muzičke kulture Srbije. Ulaznice po ceni od 300 RSD su u prodaji preko eFinity mreže i onlajn.

Muzički sastav Roy (Kikinda, Gimnazija Dušan Vasiljev) nastao je kao refleks na planetarni civilizacijski fenomen odustva i marginalizacije umetnosti i stvaralaštva uopšte. Ovaj mladi bend svoju estetiku i idejno-filozofsko uporište pronalazi u muzici s kraja šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Svoj osoben muzičko-scenski izraz ostvaruju kroz autorski rad i stvaralaštvo kao neo-hipi sastav. Nastupali su na Velikogradištanskoj gitarijadi, Nišvilu, Terra art muzičkom festivalu, ima li su četiri samostalna celovečernja koncerta na velikim scenama, moto susretima, klupskim svirkama. Njihov autorski izraz može se podvesti pod kvalitet rokenrola, ali iznijansiranog kroz koketiranje sa pravcima kao što su: bluz, blu gras, soul,fank, a od skora uvođenjem tradicionalnih instrumenata (gajde) i sa renesansnom i srednjovekovnom muzikom, kroz prizmu snažnog distorziranog rok zvuka.

Članovi benda: Vid Vašalić – gitara, bubanj, perkusije, vokal; Stefan Polić – bas, Andrijana Zobenica – vokal, perkusije i Milan Vašalić – bubnjevi, prateći vokal.

Bend Mungosi nastao je u Prvoj beogradskoj gimnaziji jeseni 2022. godine, na inicijativu zajedničkog druga Šećerovića. Bili su četiri momka sa mnogo razlika, ali ih je sve povezivala ljubav prema muzici. Identitet još nisu pronašli, vole da obrađuju aktuelne teme u svojim tekstovima i da se kroz njih i lično izražavaju. Sviraju rok, pop-rok, fank… zamućeno mrvicom bluza. Nastupali su na dve BG invazije, u školskim bitkama bendova i u URMUS-u. Ako vas zanima kako zvuče – dođite da ih čujete.

Članovi benda: Vuk Šećerović – bubanj, vokal, klavijatura; Dimitrije Miljković – gitara, vokal, bubanj; Andrej Paunović – bas, vokal; Ivan Đurđev – gitara, vokal i Andrija Vlačina – vokal, bas, bubanj, klavijatura.

www.domomladine.org

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..