Lates2Perspektivni sastav The Lates iz Beograda snimio spot za prvi zvanični singl “Novi dan”. The Lates su kvintet koji čine pevač Miloš Đordević, gitarista Jovan Mitrović, Nemanja Stanković koji svira bas gitaru, a za bubnjevima je indonežanin nastanjen u Beogradu Joshua Arjono.
Tekst za pesmu “Novi dan” napisao je Miloš Đorđević, dok je muzika nastala kao plod kreacije Jovana Mitrovića.

“Pesma je nastala u toku ove godine i ubrzo smo odlučili da upravo “Novi dan” bude naš prvi singl, a nakon toga usledilo je snimanje spota kako bismo se i vizuelno približili publici. “Novi dan” govori o svakodnevnom životu devojke koja ne može da izađe iz posla kojim se bavi. Svakog dana tu su drugi ljudi, nova lica, ali se njen život svodi na jednu stvar. Kroz razne načine pokušava da nađe smisao, da se oseti živom, al’ ponovo dolaze jutra i sve kreće ispočetka.“  - upoznaje nas sa detaljima pesme Miloš Đorđević, pevač sastava The Lates i autor teksta.

Osnova The Lates pristupa posmatrajući iz ugla žanrovske prizme je rock, ali ovakvu definiciju treba tek uslovno prihvatiti, jer njihov rock predstavlja "rastegljiv" pojam, pri čemu se kroz songove promiču i razni drugi elementi, od alter varijacija, prego garage, pa i grunge tendencija. Ipak, jasan i odlučan stav i pristup muzici koju interpretiraju, definišu ih kao grupu koja ima postavljen cilj i njemu svom silinom teži.


“Novi dan” u audio formi može se preuzeti odavde:
http://soundcloud.com/tmmpromo/lates-novi-dan

http://www.facebook.com/bandlates

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..