srbijermenKoncert BORISa KOVAČa (Srbija) & DAVIDa YENGIBARJANa (Jermenija), će biti odrzan u KC Rex-u 28. oktobra u 20:00. Ovaj duo će beogradska publika imati priliku vidi samo nedelju dana nakon svetske premijere projekta na festival "Interzone".
I ove godine ulazimo u SLOBODNU ZONU otvarajući prostor za muziku koji prati aktuelne teme i  društveni angažman. Publici SLOBODNE ZONE koja neprestano traži nove izazove, predstavljamo dvojicu radoznalih muzičara koji rado sarađuju sa drugima, eksperimentišu sa novim izrazima. Njihovu muziku odlikuju specifični izrazi koji kombinuju klasičnu, jazz i kamernu muziku, improvizaciju i elemente bogatih nacionalnih tradicija.

Borisa Kovača ne treba mnogo predstavljati – instrumentalista, aranžer, kompozitor i teoretičar muzike - jedna od najsvestranijih ličnosti naše muzičke scene u poslednjih dvadesetak godina.

Kovač je nastupao na preko 250 festivala, u više od 30 zemalja na četiri kontinenta, izvodeći sopstvenu muziku sa orkestrima koje je vodio, ili u okviru pozorišnih i plesnih predstava za koje je pisao muziku. Njegovih 12 autorskih albuma je objavljeno u inostranstvu i distribuirano u čitavom svetu, a poslednjih godina dobio je značajne nagrade za primenjenu muziku u Srbiji: Sterijinu i nagrade festivala Cinema City za najbolju filmsku muziku za filmove «Na lepom plavom Dunavu» Darka Bajića i « Beli beli svet» Olega Novkovića. 

David Yengibarjan je rođen u Jermeniji, gde je započeo svoje muzičke studije harmonike, a od 1995. godine, nastavlja svoje muzičko obrazovanje u Mađarskoj. Svirao i komponuje muziku za nekoliko filmova i pozorišnih predstava. Član je nekoliko etno i jazz grupa, a vodi Yengibarian Trio, sa kojim je nastupao širom Evrope. Nastupao je i snimao sa Ferencom Szenterbergerom, Frankom Londonom i drugima.

Kada je Boris Kovač u pitanju, koncert uvek predstavlja svojevrsni muzički ritual: brilijantni muzičari uz njega, izuzetna muzika, performans na pozornici i šarmantna komunikacija sa publikom. Muzika za njega predstavlja slobodu u kojoj ljudsko biće može biti ono što želi. U toj slobodi Kovač komponuje osluškujući ceo svet iz svoje Panonije, iz kuće na brdu Bukovac sa kojeg se može videti sa jedne strane Balkan i sa druge strane Centralna Evropa.

Dobrodošli u SLOBODNU ZONU!

Cena karte je 100 dinara. Prodaja počinje 24. oktobra u Kulturnom centru REX, a prihod od karata namenjen je Svratištu za decu koja žive i/ili rade na ulici.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..