Večiti beogradski disco-jungle-punk buntovnici Disciplin A Kitschme predstavljaju u Velikoj sali Doma omladine Beograda svoj novi album "Uf" u petak 11. novembra 2011 sa početkom u 21h. Nastali 1981, po raspadu Šarla Akrobate, najradikalnijeg sastava jugoslavenske new wave scene, Disciplin A Kitschme (Disciplina kičme) i njen idejni tvorac, kompozitor, bas gitarista i pevač Koja su svojim neuobičajenim i bučnim hitovima uvek predstavljali trn u oku muzičkom establišmentu, kako tadašnje jugoslovenske, tako i sadašnje regionalne scene.
Izrazito nekonvencionalnim zvukom svedenog lineup-a koji se sastojao od jedne bas-gitare i jednog kompleta bubnjeva, te Kojinim kratkim, minimalističkim tekstualnim strelicama umotanim u hit-format i odapetim direktno u mozak, kao i telo slušaoca, Disciplina je izazivala potpuno oprečne komentare i reakcije, od frenetičnog  divljenja do kompletnog nerazumevanja i mržnje.

U svom srednjoj fazi, u drugoj polovini osamdesetih, grupa je bila obogaćena brass sekcijom, (upravo će se saksofonista Jurij Novoselić Kuzma, koji je svirao klavijature na aktualnom albumu „Uf!“ pojaviti na koncertu u Domu omladine), a po raspadu Jugoslavije, Koja je devedesetih, nastanivši se u Londonu i shvativši da novonastala techno, jungle i rave muzika najviše liči na ono čime se Disciplina na početku svoje karijere bavila, uspešno nastavio razvojni put Discipline u saradnji sa britanskim muzičarima.

Po povratku iz UK, Koja je napravio sjajnu postavu koja će nastupiti i 11.11 u DOB-u, sa bubnjarem Bucom i pratećom pevačicom Manjom, (uz već pomenutog Kuzmu, kao gosta na klavijaturama), objavivši 2007 album “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?“, a početkom leta 2011 i najnoviji album „Uf!“, prvobitno kao specijalni 32-min free download na Exit Music etiketi, (na čijem festivalu je album prvi put promovisan), a kasnije i kao 59-minutno CD izdanje za PGP RTS (teritorija Srbije) i Crorec (za teritorije Hrvatske i Slovenije). Album je dobio širom ex-yu izuzetno pohvalne recenzije.

Navedimo samo par citata sa regionalnih web portala i iz štampe:

"Uf, kakav dobar album!...Uf! je dokaz da je moguće zvučati mladoliko i zadržati zrelost koju godine nose.”- www.muzika.hr (Zagreb)

“Sa zadivljujućom doslednošću spajajući naizgled nespojivo, Koja je možda snimio najradikalniji i istovremeno plemenitom popu najbliži album u karijeri.” – Blic (Beograd)

“Uf  donosi Disciplinu u blistavoj, savremenoj varijanti sa onim osobinama koje smo im nekad pripisivali: dobri za đuskanje, svežih ideja, zvučno raznovrsni i lako pamtljivi.” – Radio Študent (Ljubljana)

“Svaki album Kičme je bio bolji od prethodnog, a ovaj je najbolji.” www.terapija.net  (Zagreb)


Svečana beogradska promocija albuma “Uf!” u petak 11.11 2011. u Velikoj Sali DOB-a počinje u 21 h. Karte se mogu naći u pretprodaji na blagajni DOB-a, u pretprodaji na Blagajni DOB, po ceni od 1100 dinara. Na dan koncerta cena karte će biti 1300 dinara!
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..