Album „Muzika za ljude bez prijatelja“ grupe Pero Defformero objavljen je kao digitalno i fizičko CD izdanje za diskografsku kuću Multimedia Music. Verujemo da uživate u novim pesmama intergalaktičke atrakcije, super-grupe iz četvrte dimenzije, hrabrih čuvara plamena 1G mreže i fiksne telefonije, u trećoj dimenziji poznatijih kao Pero Defformero, koji za sebe tvrde da koriste samo najskuplju i najsofisticiraniju tehnologiju izrade video materijala sa gomilom nikada viđenih tehnika kadriranja i montaže koju su do sada demonstrirali u evergreen klasicima kao što su „Bambus šumi“, „Disko“, „Jarani“ i „Uradimo 69“.

Sve to sa njihovog  albuma „Muzika za ljude bez prijatelja" (Multimedia Music) koji je u prodavnicama i na digitalnim platformama od ponedeljka 04. septembra. Iako ovaj apsolutno autentični bend postoji od davne 1993 godine, za svojih 30 godina postojanja upravo su objavili tek četvrti album. Zašto?

„Istina je da smo mi nakon snimljenog prvog albuma bili u fazonu da nam je to i poslednji  jer, Bože moj, ko će slušati ovako nakaradni spoj dva dijametralno suprotna muzička pravca?!? I stvarno, nakon izlaska prvog albuma daleke 1994. godine, sledeće izdanje („Undergrand“) je ugledalo svetlost dana tek poslednje nedelje 2008. godine. U toj rupi od 14 godina, bend gotovo da i nije postojao. Iz mrtvih su nas, prve polovine dvehiljaditih, podigli hard-core fanovi, ekipe iz Rume i Banjaluke, koje su širile priču o nama po tadašnjim heavy metal forumima. Treći album („Jer to liči na taj način?“) je izašao 2014. godine i konačno, skoro deset godina kasnije, stiže i četvrti, jubilarni, rođendaski – „Muzika za ljude bez prijatelja“!“ kaže bend.

Na pitanje zbog čega je to tako, Deformerosi odgovaraju: „Nama je jednom prilikom na nekoj pasuljijadi naš drugar Adam iz šou benda ALAT izrekao veliku mudrost: Bolje ređe snimati glupe albume, nego svake dve godine snimiti po jedan dobar! Ekonomski je isplativije a i nekako bude upečatljivije.

To ti je kao da u društvu imaš jednog što non-stop priča nešto ultra pametno pa ti posle nekog vremena to postane normalno, da ne kažem dosadno a sa druge strane imaš jednog koji uglavnom ćuti ali kad progovori, kaže nešto izuzetno glupavo. Tome se uglavnom svi više i obraduju! To vam je generalno mentalitet ovih krajeva…” kažu kroz smeh članovi benda Pero Defformero.

Kako to već inače biva, novi album valja i kvalitetno koncertno promovisati a to je uvek bila jača strana ovog novosadskog benda: “Drage Beograđanke i Beograđani, velika nam je čast i još veće zadovoljstvo da vas pozovemo na naš rođendansko-solističko-promotivni koncert, koji će biti održan 7. oktobra u Zappa bazi! Nakon toga krećemo u desant na ostatak Srbije a zatim i čitavog regiona!”

Na albumu se nalazi 10 pesama i svih deset su ovekovečene video singlovima.

Foto: promo

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..