Bend Keni nije mrtav objavio je spot za pesmu „Nema nazad". U pitanju je drugi po redu singl sa nadolazećeg albuma koji će ove godine izaći za izdavačku kuću Mascom. Singlom „Nema nazad" bend objavljuje svoju prvu kolaboraciju u karijeri i nastavlja saradnju sa produkcijskim timom na čelu sa Arsenijem Slavićem. S obzirom da je pesma nastala u saradnji sa hrvatskim pop trap artistom Zembom Latifom i pevačicom Lu, bend je odlučio da spot snimi u Zagrebu. O realizaciji spota članovi benda su rekli: „Snimali smo u Zagrebu, praktično ne znajući kako će to sve na kraju da izgleda, jer je veći deo videa VFX. Spot je sniman par dana posle našeg nastupa na Beer Festu u Zagrebu, a kako smo leto praktično podredili nastupima benda, iskoristili smo priliku da odemo i do mora, ali i do Italije na kafu".

Efektan video koji je upravo izašao najavljuje album na kom Keniji trenutno rade, paralelno nastupajući na festivalima u zemlji i regionu.



„Ova godina nam veoma prija. Izbacili smo dva singla, spremamo novi album, dosta putujemo i nastupamo. Može se reći da smo jako zadovoljni kako stvari trenutno idu. Za nama je nekoliko jako lepih nastupa, od Arsenal festa u Kragujevcu, Belgrade Beer Festa, preko Slovenije, Hrvatske i predivnih festivala u Aranđelovcu i Čačku," izjavili su članovi benda.

Bend Keni nije mrtav nastao je 2017, a čine ga: Mateja Đokić (glavni vokal, gitara), Matija Pešić (prateći vokal, bas) i Sava Tomić (bubanj). Nakon nekoliko demo snimaka, posle par godina, zvanično su se oglasli pesmom „Venecijaneri", a potom i debi albumom „Ajmo da plešemo". Bend je uspeo da se odlično pozicionira na domaćoj i regionalnoj sceni donoseći miks dobrih pesama, emocija i prvoklasne zabave. Muzika ovog benda u potpunom je skladu sa svetskim trendovima, a muzička kritika ih povezuje sa grupama kao što su Muse, Panic! at the Disco, Green Day, Franz Ferdinand, The Killers, Obojeni program...

foto: Luka Pekić

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..