U petak, 21. aprila, sa početkom u 19 časova, u Ustanovi kulture Parobrod u okviru ciklusa tribina "Savremena džez i bluz scena u Srbiji", razgovaraćemo na temu "Džez festivali u Srbiji i okruženju i put mladih muzičara ka njima". Beograd i Srbija imaju već godinama dinamičnu i raznovrsnu muzičku scenu. U poplavi masovnih srpskih medija neki delovi scene, kao što su džez i bluz scena, nemaju puno mogućnosti za prikazivanje, iako muzičari iz ovih pravaca stalno sarađuju i dele binu sa svetski poznatim muzičarima. Imajući sve okolnosti u vidu, pokazalo se, da raditi na savremenoj džez i bluz sceni nije nimalo lako i da se muzičari dovijaju na najrazličiije načine. Takođe, džez i bluz scena su prošle kroz sve krize koje su nas pratile poslednje dve decenije uključujući i ključnu krizu za rad umetnika, pandemiju. 

Polazeći od gore navedenih problema, kroz ovaj ciklus tribina, pokušaćemo da sagledamo i razmotrimo situaciju na sceni i ponudimo odgovore na pitanja kako stvari poboljšati sa akcentom na ulogu mladih muzičara.

Naša prva tribina biće posvećena temi "Džez festivali u Srbiji i okruženju i put mladih muzičara ka njima".

Кroz ovu tribinu bavićemo se i pitanjima organizacije nastupa, podrške institucija, izdanjima, školovanju, podmlađivanjem scene i publike, medijima...

Razgovor će voditi Milan Petrović, muzičar i kompozitor, a njegovi gosti će biti Vladimir Maričić, pijanista, kompozitor, organizator festivala i Bojan Cvetković pijanista i kompozitor.

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..