Kompozitor i kantautor  ACART predstavio je novi spot u formi video art-a – “ENCAPSULA TED”. Kompozicija “Encapsulated” je objavljena na albumu “Common Myths” koji je  Acart prošle godine objavio za italijansku izdavačku kuću “Luminol Records”. Muzika sa ovog izdanja našla se na podkastu ”La Grande T empesta”, Bruna Vespe, italijanskog voditelja i bivšeg direktora news programa na televiziji RAI UNO. Acart je kompletan autor i producent kompozicije “Encapsulated”, postprodukciju potpisuje Petar Rudić (studio “Destilerija”) a video art Svetlana Vuković.

Da podsetimo,  Acart (Aleksandar Mitrović) već godinama uspešno plovi raznolikim muzičkim vodama – od etno-džeza, fjužna i fanka do simfonijske, elektronske i primenjene muzike. Iza sebe ima četiri audio-izdanja: „Ćiril Methodˮ (Lampshade Media, 2017) i EP „Studio Sessionsˮ (Lampshade Media, 2018), „Homo Ludensˮ (Kontra Records, 2020), “Common Myths” (Luminol Records, 2022).

Aleksandar je autor dveju knjiga poezije, “Simfonija kiša”, i “Indigo tišine” a kao kolumnista i muzički kritičar piše za worldmusic portal “Etnoumlje”.

ACART - ENCAPSULA TED (Official Video)

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..