Promocija džez albuma „From April to December“ Dušana Petrovića biće održana u sredu, 14. decembra u 18h u Multimedia Music Record Store (Sremska 2). Na promociji će, pored autora, o albumu govoriti i Rodoljub Stojanović (direktor i vlasnik diskografske kuće Multimedia Music) i Srđan Stojanović (direktor Instituta za savremenu muziku). CD „From April to December“ moći će ovom prilikom da se kupi po promotivnoj ceni. Izdanje „From April to December“ objavljeno je za diskografsku kuću Multimedia Music. Na albumu  se nalazi devet naslova različitog tempa i senzibiliteta.

Nakon dve godine rada na kompozicijama i produkciji, dr Dušan Petrović je uspeo da iznedri muziku koja je neosporni pomak u muzičkoj industriji Srbije a pogotovu u žanru domaćeg jazz i fusion zvuka.

„April to December“  je prvi džez album u njegovoj karijeri, iako se džezom bavi još od srednje škole, a i jedan je od prvih u Srbiji koji je završio dopisni kurs Berklee College of Music, verovatno jednu od najznačajnijih džez akademija na svetu.

Album nije namenjen samo jazz publici, pun različitih atmosfera, slika i pokreta čini ga prihvatljivim i usmerenim ka svim ljubiteljima dobrog zvuka i muzike.

„To je muzika koja se sluša i gleda. Ako je uloga umetnosti iskreno prikazivanje sopstvenog stanja duha, onda sam u potpunosti uspeo“ kaže Dušan Petrović.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..