Montserrat-Caball-4Velika diva Monserat Kabalje odlučila je da čast da sa njom nastupi na oproštajnom koncertu u Beogradskoj areni, poveri i sopranu Snežani Savičić Sekulić. Monserat je ovu posebnu čast ukazala solistkinji našeg Narodnog pozorišta, zbog njenog “anđeoskog” glasa koji pleni i uspesima na domaćoj i međunarodnoj sceni.


Time su određena oba specijalna gosta koja će 6. novembra imati priliku da stanu na scenu uz “La Superbu”. Podsećamo vas, da je pre nekoliko dana saopšteno da je, kao prvi gost, odabran Haris Džinović.

Snežana Savičić Sekulić završila je osnovne i magistarske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Radmile Smiljanić. Već kao student, debitovala je na sceni Narodnog pozorišta sa ulogom Gilde (Rigolleto). Ova uloga donela joj je prestižnu nagradu  “Asocijacije muzičkih umetnika Srbije” , po prvi put dodeljenu studentu a i prva je umetnica, u istoriji međunarodnog takmičenja “Jeunesses Musicales”, kojoj su dodeljene 5 specijalnih nagrada u Beogradu 2003. godine.

Snežana je bila stipendista kraljevskog fonda “Karađorđević” i stipendije CEE Musiktheatre iz Beča koja joj je pružila veliki broj koncerata i saradnju sa najistaknutijim imenima iz sveta opere. Nastupa je na evropskim pozornicama kao što su: Salle Gaveau (Paris),  Janacek Theatre (Brno),  National Theatre of Bucharest, Temišvar,  Zagreb,  Split,  Varaždin,  Crna Gora,  Skoplje i dr. Sa simfonijskim orkestrom iz Rima izvodila je čuveno delo  “Carmina Burana” na festivalu “Concerts at Campidoglio” a prestižna izdavačka kuća “Mandala – Harmonia Mundi” iz Pariza,  snimila je i objavila njena izvođenja najpoznatijih arija.

Harisa Džinovića nije potrebno posebno predstavljati. Velikan regionalne muzičke scene predstaviće se publici u Beogradskoj areni u jednom “novom svetlu” sa zahtevnim repertoarom sa kojim ga je retko ko mogao čuti.

“Velika mi je čast što ću sa takvom divom biti na sceni i što sam izabran za jednog od gostiju Monserat Kabalje na njenom koncertu u Beogradu. – izjavio je gospodin Džinović i dodao – Posebno mi je drago što sam na taj način u društvu vrsnih svetskih muzičara s kojima je sarađivala u svojoj dugogodišnjoj karijeri.”

Malo je poznato da Haris veoma voli da sluša operske arije a za svoju dušu i da ih zapeva nazivajući tu svoju ljubav pasioniranim hobijem. “Amateriski se time bavim (smeh). Rado pevam napolitanske pesme, koje vuku na operske arije. To je muzika koja zaista dotiče moju dušu. Takve numere otpevaću i na koncertu Monserat Kabalje. Biće lepo izvesti to u pratnji simfonijskog orkestra i radujem se tome” – rekao je Haris.

Ovo je poslednja prilika da uživo čujete jednu od najvećih diva jer je, na početku godine, Monserat izjavila da je vreme da se povuče u svojoj 80. godini nakon turneje na kojoj će posetiti sva mesta gde je ranije gostovala.  Nadimak „La Superba“ koji nosi, predstavlja status apsolutne dive.
Repertoar Monserat Kabalje je ogroman – izvođenje blizu 90 različitih uloga niko do sada nije dostigao. Takođe, snimila je preko 80 albuma od čega su polovine kompletna operska dela.

Na sceni Beogradske arene nastupiće uz pratnju simfonijskog orkestra RTS-a pod dirigentskom palicom čuvenog španskog dirigenta Hozea Kolada.

Ulaznice za koncert čuvene operske dive u prodaji su po cenama od 3500, 4500 i 5500 dinara na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, „Ušće” Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata, Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..