Nakon veoma zanimljive letnje sezone u bašti KSTa, sa dolaskom jeseni i hladnog vremena, vreme je da se premestimo u klub. Tradicionalno, početak klupske sezone obeležavamo koncertom. Ove godine na zatvaranju bašte KSTa nastupiće tri veoma popularna benda na našoj muzičkoj sceni.

Kako bi svačiji muzički ukus bio zadovoljen, koncert je raznovrstan. Nastupiće Samostalni Referenti, Bjesovi i Pero Defformero.

Prodaja karata je na blagajni kluba.

Sve informacije možete dobiti na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili www.kst.org.rs


BJESOVI INTERVJU:


- Poslednji put u KST-u svirali ste pre taèno dve godine. Kako vam se čini KST-ova publika u odnosu na druge vaše koncerte?
Rok publika je ista u bilo kom klubu, u bilo kom gradu u našoj zemlji. Mladi, talentovani, pametni, kulturni ljudi, koji se trude da misle svojom glavom. Isto mislim i za ovdašnje rok bendove. Upoznao sam dosta njih u zadnjih 20 godina, koliko Bjesovi postoje, i mogu reæi da sam ponosan što sam deo te ekipe.

- Da li su vaši utisci pozitivni sa svirki u KST-u?
U KST-u smo uvek imali dobre nastupe. Zvuk je uvek bio odličan, kao i medijska propraćenost. Na kraju krajeva, Bjesovi imaju i jedan Live samizdat, snimljen upravo u KST-u 23.05.2003.

- Taj koncert iz 2003. je Live video sa prateæom multimedijom. Da li ovim koncertom možda najavljujete neki novi materijal?
Novi album Bjesova će biti album obrada rokenrol pesama bendova sa srpskohrvatskog govornog podruèja. Vremenski period koji æemo obuhvatiti podrazumeva bilo koju pesmu i period, a koja dosadašnju prièu Bjesova, vodi dalje, ili je sagledava iz nekog drugog ugla.

- Kako gledate na nove alternativne bendove koji pokušavaju da se pokažu domaæoj publici?
Ima sjajnih novih bendova. Fascinantno je da ovako mala zemlja poput Srbije, ima takvo bogatstvo. Bogatstvo "nićim izazvano", ili bolje rečeno, ni s èim osim sopstvenim snagama, podržano.

- Da li mislite da ti novi bendovi imaju dovoljnu podršku medija i publike?
Mediji, naravno da slabo ili nikako podržavaju ni novi, ni stari, ni bilo koji drugi rok, a to se direktno odražava na posetu rok zbivanjima. Ljudi, tj publika koja doðe je, što bi Bosanci rekli, "prava", ali nama je potrebna i ona neodluèna publika kojoj mora, od strane medija, da se pojasni da je domaæi rok prava stvar, ko što i jeste.

- Na koji način biste se vi predstavili publici u ovo vreme, da ste novonastali, neafirmisani bend?
Pošto su sve televizije, novine i radija, prilièno zatvoreni za umetnost kojom se mi bavimo, preostaje nam internet. Internet je čudo, i može se i za zlo, i za dobro upotrebiti. Stvar je liènog izbora kako će mu se pristupiti. Ovo na kraju sam rekao uopšteno, i ne odnosi se iskljuèivo na problem prezentacije novih i neafirmisanih bendova.

- Ove godine ste imali više nastupa u Beogradu i Srbiji koji su bili izuzetno dobro poseæeni. Izgleda da ste nedostajali publici. Da li u budućnosti imate planove za češće svirke?
Stvarno smo imali dosta koncerata ove godine, možda više nego ikad tokom karijere, ali mislim da je glavna stvar za nas, a i za celu kulturnu scenu u Srbiji, bila Jelen Top 10 turneja, koja je pokazala kako bi to moglo da izgleda kad bi se neko sa novcem odluèio da se ukljuèi u prièu oko roka. Od polovine aprila, pa do polovine juna, Bjesovi su svirali na veæini tih koncerata, i ja nemam ništa drugo, osim reèi hvale za organizatore ove turneje, za bendove koji su na njoj svirali, i za publiku koja nas je slušala i gledala.


Zoran Marinković - BJESOVI
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..