Grupa Planet Caravan objavila je novi singl i video za pesmu „Delfin“ u kojoj gostuje i Oliver Nektarijević iz grupe KKN. Pesma „Delfin“ je prvi singl sa novog studijskog albuma grupe Planet Caravan „Aramat“ koji će biti objavljen početkom novembra. Na pesmi je ostvarena saradnja sa Oliverom Nektarijevićem i Boletom Stanojevićem, članovima legendarne beogradske grupe Kanda Kodža i Nebojša. „Olivera i Boleta poznajemo već neko vreme i veliko nam je zadovoljstvo što su nam svojim umećem pomogli da završimo pesmu ’Delfin’.

Bole je preuzeo akustičnu gitaru i postavio ’ritmički noseći zid’ dok je Oliver svojim karakterističnim vokalom savršeno popunio pesmu od početka do kraja“ kaže bend i dodaje: „Pesma je vrlo brzo završena i urađen je i spot na dve lokacije, pod komandom snimatelja Željka Milojevića i njegove ekipe iz Art Net studija“.

Pesmu „Delfin“ možete preslušati na ovom linku >>
 
Pesma je snimana u studiju „Paradox“ Smederevo (Srđan Branković), Oliverovi vokali snimani su u studiju „Analog Mind“, Beograd (Nikola Radivojević) a miks je urađen u studiju „Mašina 23“ Beograd (Saša Otašević).
 
Bend Planet Caravan je nastao 2008.godine kao unplugged cover projekat. Na repertoaru su bile obrade pesama bendova kao što su Deep Purple, AC/DC, Whitesnake, Azra, Plejboj, Haustor... Početkom 2016.godine bend je počeo da se bavi autorskim radom i snimio svoj prvi singl “Jedrenjaci”. Prvi album „Dno neba“ objavljen je 2018. Iste godine Planet Caravan započeli su rad na drugom studijskom izdanju.

Bend čine Dragan Vukotić (vokali), Aleksandar Urošević (gitare, vokali), Miloš Nikolić (gitare), Dražen Urukalo (bas gitara) i Nikola Likić (bubnjevi).
 
Album „Aramat“ grupe Planet Caravan početkom novembra 2021.godine biće objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..