U procesu pridruživanja Evropskoj Uniji, Srbija treba da ispuni 35 poglavlja. Jedno od njih je i poglavlje 23 koje se odnosi i na manjine, posebno na Rome. Poglavlje 23 je jedno od prvih koje je otvoreno - 18. jula 2016. godine. Kada će biti zatvoreno, niko ne zna! Evropa je zauzeta nekim drugim problemima i očigledno je da nema dovoljno vremena za Rome. Grupa KAL je inspirisana ovom temom snimila novi singl pod nazivom Chapter 23. Pesma je kritički i ironični osvrt na to šta se zapravo trenutno dešava, odnosno na situaciju koja se uopšte ne menja već duže vreme.

Tekst pesme, koja je inače otpevana na engleskom jeziku, je u stvari doživljaj romskog dečaka, koji živi u getu i sanja da će poglavlje 23 promeniti njegov život kao i živote njegove porodice.

Nažalost to se ne dešava i on dolazi do zaključka da ni njegova država ni Evropa, sem strateških dokumenata, nemaju prevelik interes da pomognu niti njemu niti romskom narodu.  

Muziku i aranžman pesme potpisuje Dragan Ristić-Kal, tekst su napisali Dragan Ristić-Kal, Lutvija Antić i Petar Antić, za miks zvuka bio je zadužen Aleksandar Zarak, a za video Bruno Lovrenčić.

Spot za Chapter 23 možete pogledati preko linka >>

<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..