Jedna od 14 kompozicija pristiglih iz celog regiona biće novi laureat nagrade koju tradicionalno dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića - Na ovogodišnji konkurs za Nagradu Milan Mladenović pristiglo je 197 prijava koje su zadovoljile zadate kriterijume, a žiri je među njima odabrao 14 finalista. Žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Severna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska) izglasao je 14 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji koju priprema Zadužbina Milana Mladenovića, a jedan od njih poneće priznanje Nagrada Milan Mladenović 2021. 

Pesme koje su ušle u finale su:

BOI - Dina Jashari (Makedonija)
COBRA - Yonic (Crna Gora)
GRADE MOJ - Aleksandar Ljiljak (Hrvatska)
IZNAD RIJEKE - Magdalena Mandura (Hrvatska)
JEDNOG DANA - Sopot (Bosna i Hercegovina)
KAIN - Organizam (Srbija)
MISISIPI - Koikoi (Srbija)
NE VREME - Funk Shui feat. Vera Ljubojna (Makedonija)
NOVČANICE - Vizelj (Srbija)
OBRNUTI RED STVARI - Kralj Čačka & Nina Bajsić (Srbija / Hrvatska)
SAMODISCIPLINA - Keni nije mrtav (Srbija)
SKLOP - litl itali (Hrvatska)
TU - Ana & The Changes (Srbija)
URONI U SAN - Žen (Hrvatska)

Pored novčane nagrade koja iznosi 2.000 evra, za dobitnika Nagrade Milan Mladenović 2021 biće izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom.

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra - na dan Milanovog rođenja. Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A", a drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pesmom ,,Daj mi sve".

FOTO: Zoran Rosić / Design by Futro Design Studio

 
    
    
    
    






<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..