Kultni crossover bend Eyesburn je, gostujući u prvom izdanju online emisije "Balkanrock Sessions", najavio izlazak novog albuma u toku 2021. godine. Ovo će biti prvo studijsko izdanje benda posle osmogodišnje pauze i albuma "Reality Check", objavljenog za izdavačku kuću Ammonite Records 2013. godine. Frontmen Nemanja Kojić “Kojot” i bubnjar Aleksandar Petrović "Alek" u razgovoru s novinarkom Milenom Gojković otkrili su da već dugo rade na ovom albumu i da su pesme nastale prošle godine kad je počeo Kovid:

"Tada nam je Kojot iz svog kućnog studija isporučio 7-8 pesama, a posle toga smo nešto pridodali i mi sa strane. Tako se rodio taj album, koji evo već par meseci uvežbavamo i radimo na aranžmanima. Zakazali smo snimanje kod Dragana Alimpijevića Pika u studiju "Road" i u pregovorima smo s nekim izdavačima. Radni naziv albuma je bio "Sick Control", jer smo shvatili da je prošlo 20 godina od objave Fool Control, a mi se i dalje bavimo sličnim temama. Takođe, ko god je čuo naš novi materijal odmah je rekao da ga podseća na taj album", kaže Aleksandar Petrović.

Nemanja Kojić je istakao da im lako idu nove pesme, da su nastale iz jednog daha, i da to znači da one zapravo jesu ono što je Eyesburn u stvari:

"Kako su nastale, one su već bile gotove kao celina. Nismo mnogo razmišljali oko aranžmana i detalja, jer su pesme same po sebi bile jasne. Sve se taložilo godinama, pa su najbolji demo snimci sami isplivali na površinu. Ovo se tako lepo isprofilisalo da kad sam momcima pokazao tih prvih 7-8 pesama, oni su odmah imali odgovor u vidu aranžmana i bubnjeva. Sve je bilo odmah jasno!"

Eyesburn je najveći crossover bend na ovim prostorima, ali i šire, objavili su osam studijskih albuma, imali nebrojeno nastupa u zemlji i regiji, bili na evropskoj turneji sa bendom Soulfly, činili važan deo ekipe koja je snimala film Munje… Pre dve godine, bend se vratio na scenu u originalnoj postavi, spotom za novu verziju pesme "War Control", a krajem 2020. je remasterizovanim izdanjem na ploči proslavio 20 godina od svog najznačajnijeg albuma “Fool Control”.

Ceo intervju s bendom i nastup u okviru Balkanrock Sessions možete pogledati LINK >>

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..