tarikPoznati hrvatski glumac Tarik Filipović, koji je bio jedan od najavljenih učesnika na koncertu „Da sam ja netko“, posvećenog legendarnoj grupi Indeksi, zbog angažovanja u pozorištu neće nastupiti na beogradskom koncertu. Umesto njega, pevaće naš proslavljeni glumac Sergej Trifunović.

Tarik je jedan od idejnih tvoraca serije koncerata posvećenoj ovoj grupi i za naš list kaže:

- Ja sam od malih nogu vezan za muziku Indexa i posebno sam osetljiv na pesmu Balada. Čini mi se da s odrastanjem sve sam se više vezivao za Indexe i često sam svoje lepe a i one druge trenutke provodio uz njih. Davorinovu i Bodinu smrt proživljavao sam gotovo kao porodičnu tragediju. Moj najbolji prijatelj, Tomislav Kašljević, moj Zeničanin koji živi kao i ja u Zagrebu, takođe je vezan za Indexe i vrlo često smo zajedno slušali neke, po nama najbolje pesme kao što su već pomenuta Balada, Bacila je sve niz rijeku, Sanjam, I pad je let, Samo su ruže znale....Jedne pijane noći, kada je u očima bilo suza, došli smo na ideju da u Zagrebu napravimo jedan omaž grupi Indexi. Tomo je kontaktirao muzičare Indexa koji su razasuti po čitavom svetu, izneo im ideju koju su oni sa oduševljenjem prihvatili. Kontaktirali smo najbolje pevače s prostora ex Jugoslavije, izabrali pesme, zakazali koncert u dvorani Lisinski u Zagrebu 2007.godine i tako je sve počelo

– kaže Tarik i dodaje:

- To je bilo toliko dobro, emotivno da smo dobili desetine poziva sa svih strana da nastavimo s tim projektom i gostujemo u drugim gradovima. I eto, priča INDEXI I PRIJATELJI traje i dan danas. Fadil Redžić, čovek koji je napisao neke od najvećih hitova Indexa, kao što je Bacila je sve niz rijeku, Da sam ja netko, i muzičar sa 30-godišnjim stažom u Indexima, "nagradio" me je jednom pesmom koja se zove Sarajevske kiše, koja inače nikada nije snimljena. Mada se ne vidim kao pevač, uspeo me je nagovoriti da tu pesmu pevam na ovim koncertima i nadam se da nije bilo ni loše. Ove godine, na žalost obaveze u mom pozorištu su me sprečile da dođem u Beograd, pa sam predložio mog prijatelja Sergeja Trifunovića i on će me siguran sam uspešno zameniti, zaključuje Tarik.

Sergej je prihvatio poziv da se pridruži grupi odabranih pevača, koji će 16. oktobra nastupiti u Sava centru.

- Indekse sam slušao još kao dete i oduvek je njihova muzika u meni budila zadovoljstvo, a često i setu, pogotovo poslednjih godina. Biće mi drago da se pojavim kao pevač na ovakvom koncertu i mislim da ćemo publici prirediti dvočasovni spektakl – kaže Sergej.

Podsećamo da će na koncertu hitove Indeksa pevati Arsen Dedić, Hari Varešanović, Aki Rahimovski, Dado Topić, Mladen Vojičić Tifa, Kaliopi, Neda Ukraden, Jelena Tomašević, Aleksandra Radović, Dženan Lončarević, Seid Memić Vajta, Zijo Valentino, Teška industrija, Irina Kapetanović.

Karte su u prodaji u Sava Centru i Bilet centru, po ceni od 1500, 1900 i 2300.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..