Nataa-Perazic-Vrzic--flautU sredu, 21. septembra u 20:00 velikoj sali SKCa, je koncert Nataše Perazić Vrzić / flauta i Banka Bankovića / gitara k.g. (Meri Bojić Radojčić, klavirska pratnja). Program: Carl Reinecke, Francois Borne, Ante Grgin, Astor Piazzolla.

Nataša Perazić Vrzić niže i srednje muzičko obrazovanje stiče u Muzičkoj školi "Stanković". Studirala na FMU u klasi profesora Ljubiše Jovanovića i usavršavala se u Njujorku kod profesorke Džudit Mendenhol, nakon čega upisuje post-diplomske studije na Escola Superior de Musica de Catalunya u Barseloni, u klasi Julije Galjego.

Trenutno je na doktorskim studijama u klasi Ljubiše Jovanovića na Fakultetu muzicke umetnosti u Beogradu.

U toku svog školovanja bila je dobitnica mnogih nagrada, bila je stipendista World Youth Symphony
Orchestra, Interlochen Summer School for Music and Art (Michigan, SAD) kao i stipendista Fonda za mlade talente pri Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije.

Učesnica je raznih festivala kod nas i u inostranstvu. Bila je članica baroknih kamernih ansambala, Beogradskog kvarteta flauta (čiji je i osnivač) i dueta sa gitaristom i kolegom Brankom Brankovićem. Bila je prvi flautista World Youth Symphony Orchestra i South Eastern Youth Orchestra. Usavrašavala se kod poznatih profesora Benoit Fromanger, Barthold Kujiken, Matijas Alin, Martin Kofler, Michael Debost i mnogih drugih. Odsvirala je preko 300 koncerata u zemlji i inostranstvu.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..