Klošarenilo i Elemental udružili snage za najpozitivniji video u ovoj godini - HEJ SANJALICE! VAŽNO JE DA SANJAŠ, VAŽNO JE DA IMAŠ PLAN I DA SE TIHO NADAŠ...Prošlo je tačno pet godina od velikog hita Elementala, „Goli i bosi“, pesme koja je zvukom i stilom, uz živahan ritam i optimističan stav, iznenadila mnoge. Iako Elemental važi za sastav čije su teme pesama uglavnom društvene, socijalne ili ljubavne tematike, s vremena na vreme, naprave pesmu kojom nas podsete da zastanemo, udahnemo, nasmejemo se i kažemo: „sve će biti u redu“. Da nastavimo da sanjamo, i da se zahvalimo suncu. 

I upravo tamo gde je „Goli i bosi“ stala, nastavlja njihova nova pesma „Hej, sanjalice“. Pesma je nastala sasvim spontano, iz potrebe samih članova benda za pozitivnom i dobrom energijom.

„Hej, sanjalice“ smo napravili u jednom opuštenom sessionu kod Remi u stanu. Bilo je to jedno sunčano popodne, dan kad vam se sve čini da je na svom mestu. Našli smo se bez nekih radnih planova, samo na kafi i čaju, i Erol je dok smo razgovarali stalno vrteo neke akorde na akustičnoj gitari. U jednom se trenutku tema razgovora potpuno izgubila, i mi smo spontano uz melodiju počeli da dodajemo tekst, kao da sebi sami pišemo, ili onima sličnim nama. Bio je toj onaj dan koji želiš da opišeš pesmom, zadržiš, onaj dan koji ti daje osećaj da nisi lud jer sanjariš, da nisi lud što od tih snova ne odustaješ. I tako, rečenicu po rečenicu, nastala je - Hej, sanjalice! Naša nova pesma kojom slavimo sve sanjare i njihove snove! Iskreno mislimo da takvih pesama fali, pogotovo u ovo vreme kada je nekako sve više sivo nego šareno. Nedostaju pesme koje će nam svakodnevnici dati malo boja, a da nisu isključivo ljubavne tematike. Nakon „Goli i bosi“, ovo je naša nova himna i posveta svima onima koji ne odustaju, utopistima i sanjarima, sakupljačima „malih“ stvari. – poručio je Luka Tralić Shot.

POD ZVEZDANIM NEBOM MALEN I SITAN, NISI NI SVESTAN DA MOŽDA SI TI SVEMIRU BITAN

Pesma sa ovakvom porukom i atmosferom zaslužuje sasvim poseban video spot. Upravo te misli dovele su do saradnje sa umetnicom Maidom Ljubuškić, čiji rad i inspirativne ilustracije i poruke nose naziv Klošarenilo. Klošarenilo je zajednica pozitivnih ljudi koju je Maida uspela da okupi na društvenim mrežama, a samo na Facebook-u ima 135.000 fanova. Svaki dan, vojsku svojih obožavatelja Maida, tj. Klošarenilo uveseljava svojim radovima. Ponekad su duhoviti, ironični ili satirični, međutim gotovo uvek povezani sa svakodnevicom, njeni radovi, ilustracije i rečenice godinama oduševljavaju i ulepšavaju dane velikom broju ljudi.

Spoj Elementala i Klošarenila, njihove pesme i njenih ilustracija doneo je njihov do sada najpozitivniji videospot - pogledajte Hej, sanjalice - i svesno odlučite da je baš danas dobar dan da bude dobar dan!

Za ilustracije spota „Hej, sanjalice“ odgovorna je Klošarenilo, animaciju potpisuje Nevio Smajić, dok su za režiju zaslužni Ante Zvonimir Stamać i Konrad Lovrenčić.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..