Cover-albumTreći album beogradskog sastava Rain Delay ugledao je svetlost dana pod online etiketom SMP Music, a uskoro se očekuje i objava fizičkog izdanja albuma.

“Slumber Recon” naziv je ovog ostvarenja, snimanog u studiju “Stretch” u Beogradu, na kome je zastupljeno sedam autorskih pesama, kao i obrada pesme “Nothing... “ (The March of Death). Rain Delay su na svom novom albumu okrenuti post-hardcore i death/doom metal zvuku, sa uplivima različitih žanrova kao što su jazz, neo-klasika, bossa nova, itd.

Autor numera je gitarista i pevač ovog sastava Dušan Pešić, osim pesme “Hummer Pierced through the Central Square” koju potpisuje gitarista Željko Zec. Tekstovi pesama su na engleskom jeziku, ali se u pojedinim pesmama javljaju i srpski, japanski i venecijanski jezik, čime je Rain Delay u kratkom periodu od izlaska “Slumber Recon” stekao značajan broj novih poštovalaca, pre svega u Italiji.

Ženske vokalne deonice po prvi put otpevala je Bojana Bianca Milosavljević, nova pevačica benda. Kao gošće u dve numere pojavljuje se ženski kvintet iz vojvođanskog hora “Antem”.

Za prvi singl albuma “Shiseido“ snimljen je i spot u saradnji sa Filipom Cerovićem, koji upravo ovih dana priprema i kratkometražni dokumentarni film o Rain Delay-u pod imenom “San Marco“.


Tracklisting “Slumber Recon”:
1.    The Medina Division Has Ceased to Exist
2.    Falling Asleep in Real Time
3.    Hummer Pierced through the Central Square
4.    Veneto Slumber Recon
5.    Selena
6.    Shiseido
7.    Par ti, San Marco
8.    Nothing... (The March of Death)


Album se može preuzeti sa ovog linka:
http://www.mediafire.com/?krmwukcbil9o0en


Rain Delay je oformljen 2003. godine, i pored aktuelnog albuma “Slumber Recon” (2011) iza sebe imaju još dva - "As I Bequeath My Yesterday" (2005) i "We Forget" (2008). Sadašnju postavu grupe čine: Dušan Pešić (gitara i vokal), Bojana Bianca Milosavljević (vokal), Željko Zec (gitara), Stefan Radojković (bas gitara) i Marko Chella Mrčarica (bubnjevi).


<<  Avgust 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..