Aki-RahimovskiKoncerti posvećeni grupi Indeksi pod nazivom „Da sam ja netko“ biće održani 15. oktobra u novosadskom Spensu i 16. oktobra u Sava centru u Beogradu u 20 časova.

Pored originalnih članova tog benda, nastupiće i neki od najvećih pevača i muzičara sa prostora bivše Jugoslavije, među kojima su Arsen Dedić, Dado Topić, Kaliopi, Zijo Valentino, Aki Rahimovski, Ogi Radivojević, Hari Mata Hari, Mladen Vojičić – Tifa, Jelena Tomašević, Seid Memić – Vajta....

Indekse je osnovala 1962. godine u Sarajevu grupa studenata, što ujedno objašnjava i ime benda, ali i jednu epohu u kojoj je zvuk najvećih svetskih grupa u bivšu Jugoslaviju stigao vrlo rano zahvaljujući mladima.

Indeksi su višedecenijsku karijeru započeli upravo u Beogradu, gde su na prvoj gitarijadi 1964. godine osvojili mogućnost snimanja prvog singla.
Posle duge, bogate i burne karijere, Indeksi su prestali da rade nakon smrti Davorina Popovića 2001, čiji je odlazak možda najupečatljivije izrazio poznati glumac Rade Šerbedžija, kada je u telegramu saućešća Popovićevoj porodici napisao: “Ova smrt je zaista apsurdna, kako može besmrtni pjevač da umre...”

Indeksi se smatraju za prvu veliku rok grupu iz bivše Jugoslavije, a njihova muzika postala je neraskidiva veza između mnogih generacija koje i danas okupljaju pesme kao što su “Budi kao more”, “Pružam ruke”, „Bacila je sve niz rijeku“, „Balada“, „Plima“ ili “Da sam ja netko”, kako je nazvan i predstojeći beogradski koncert.


Ulaznice za koncert su u prodaji od 26.8. u Bilet servisu, Sava centru i Spensu po ceni od 1200 do 2300 dinara.<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
    

Putopisi, Intervjui..