Pobednicke-zazKoncertom u Kulturnom centru Novog Sada završen konkurs za predgrupe koje će svirati na koncertu francuske pevačice Zaz.

 

Novi Sad, 16. jul 2011. godine – Na koncertu mladih, neafirmisanih muzičara u Kulturnom centru Novog Sada proglašena su tri pobednička benda, koji će 24. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi svirati kao predgrupe francuskoj pevačici Zaz.

 

The Young Swing Sextet, Šesto Čulo i sHpiritus mOvens osvojili su najviše glasova publike, kao i stručnog žirija u sastavu Teodora Bojović – Cantat Novi Sad, Bogdan Đaković i Miodrag Blizanac – članovi VOCA, muzičari Goran Erić i Nemanja Nešić. Osim nastupa i direktne promocije na jednom od najatraktivnijih medijskih događaja u zemlji ove godine, VOCA će pobednicima omogućiti i snimanje njihovog nastupa na koncertu Zaz. CD/DVD koncerta tri pobedničke predgrupe biće izdat u promotivne, nekomercijalne svrhe.


Bend sHpiritus mOvens osnovali su u Beogradu 2005. godine Milan Pavlović i Slobodan Manojlović, kada su otkrili zajedničku ljubav prema francuskoj muzici. Za sebe kažu da su karavanski bend, bend ulice, puteva i trgova. Članovi The Young Swing Sextet su učenici muzičke škole u Subotici, koji su do sada osvojili preko sto nagrada na takmičenjima klasične muzike u zemlji i inostranstvu. Nastupom na Jazz festivalu u Subotici, po prvi put su se oprobali u jazz muzici, u stilu legendarnog Djanga Reinhardta. Bend iz Sremske Mitrovice Šesto Čulo izvodi autorske pesme na više stranih jezika – engleskom, francuskom, španskom i italijanskom. U svojoj muzici koriste i sve popularniji cajon – egzotični instrument nastao u planinama Anda.
Karte za koncert francuske pevačice Zaz mogu se kupiti po ceni od od 1.190 RSD, kao i Fan Pit karte po ceni od 1.990 RSD, na sajtovima Gigstix i Eventim.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..