Beogradska izdavačka kuća Ammonite Records predstavlja dva nova singla kao uvertiru za izdanja koje će biti objavljena u februaru 2018. Singlom za pesmu "Strah" kultni beogradski sastav Petar Pan najavljuje novi album pod nazivom "Bežim odavde. Posle duge pauze bend je u novoj, osveženoj, postavi sa frontmenom Dejanom Miloševićem snimio muzički materijal posle dve godine rada u studiju. Zvuk je baziran na The CLASH, koji su se oduvek vezivali za bend, sa uticajima post punka i bendova poput Manic Street Preachers, The Dead 60's, Teenage Fun Club, Fountains Of Wayne, Partibrejkers i Boye.

Tekstovi su ljubavne i socijalne tematike i predstavljaju presek današnjeg vremena. Glavni vokali i gitara su u izvedbi Dejana Miloševića, ritam gitara i vokal -Marko Marović, bas i vokal - Nedeljko Stojković i bubanj i vokal - Nikola Vukotić.

Pesma "Ganja Man" je prvi singl sa predstojećeg albuma benda Chami Cool Y La Fama Jam. Grupu čine muzičari iz Barselone i Beograda, okupljeni oko zajedničke ljubavi prema muzici Manu Chao-a i benda Mano Negra. Sastav je počeo sa radom u septembru 2013. kada je Chami Cool gostovao u Beogradu, a posle  toga je usledio veliki broj koncerata u Srbiji, Engleskoj, Mađarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj. Vreli reggae i ska groove začinjen sa punk gitarama, šarolikim tekstovima koji se na španskom, engleskom i francuskom čine sjajan spoj vreline Barselone i hladnoće Beograda.

PETAR PAN ovde
CHAMI COOL Y LA FAMA JAM ovde

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..