Nakon nekoliko uspešnih žurki u retro ambijentu kluba "Crazy Horse", nekadašnjem klubu "Džungla", u popularnoj boemskoj četvrti, narednog utorka očekuje nas četvrto okupljanje ljubitelja rege zvuka.

 

Brojni posetioci prethodnog utorka imali su prilike da uživaju u nezaboravnim momentima kada su svoje vokalne sposobnosti sa publikom podelili Darka, iz popularnog domaćeg benda ZAA, i specijalni gost iz Izraela, tamnoputi rastafarijanac po imenu Mc Dabu. Lokalni dj sastav, Ital Vision, u čijoj je režiji čitav događaj bez sumnje još jednom će pokrenuti publiku energičnim rege ritmovima, uz vokalnu podršku Darke. Ulaz je slobodan, kako organizator želi da muzika bude dostupna svima, naročito zbog stare reputacije Skadarske, kao mesta okupljanja ne tako imućnih stanovnika Beograda. Cilj događaja pored oživljavanja stalnog rege dešavanja koje već dugo nedostaje beogradskoj publici, je i povratak korenima, u muzičkom i duhovnom smislu, kroz jedinstven spoj fenomenalnih živih vokala, socijalno angažovanih poruka, i velike količine probrane selekcije iz zlatne ere rege muzike. Oživi ritam u sebi, i ukrcaj se na rege voz, u utorak 21. Juna, za još jedno fantastično Irie druženje.

http://www.myspace.com/italvisionsound
http://www.myspace.com/souldarka

O domaćinu večeri :
Ovaj tročlani dj sastav već sedam godina aktivno radi na promociji rege kulture i zvuka Jamajčanskih ostrva širom Balkanskog regiona. Beleže znatan uspeh već tokom prvih godina rada, mešajući zvuk i poruku samih početaka roots-a i dancehall-a, sa modernim regeom, što je i dan danas njihov prepoznatljiv zvuk. Ono što ih najvise ističe jeste to što tokom nastupa koriste instrumentalne trake i žive vokale, po starom običaju karipskih reggae soundsystema, što su potvrdili nastupi na festivalima kao što su Trenchtown, Exit, SamoReggaeStan, Una RiverSplash, uz brojna gostovanja širom regiona. Trenutno rade na produkciji novih instrumentalnih numera, okupljajući muzičare iz najrazličitijih delova sveta. Saradjivali su sa izvodjačima kao što su King Original, Errol Bellot, Afrikan Simba, Lioness Fonts, Deadly Hunta, Dandelion (UK), Nature (JA), Heartical (FR), LLoyd Street Rockers (USA), Radikal Dub Kolektiv (HR), Dubtafari (SI) i mnogi drugi. Ital Vision je zvuk pobune koji povezuje Jamajku i Balkan...

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..