Voditelj kultne emisije BBC Radio 1 Essential Mix - Pete Tong predstavlja album “Classic House“ zajedno sa The Heritage Orchestra čiji je dirigent Jules Buckley! Preuzmi, slušaj i dodaj album na plejliste OVDE Album i mnoštvo novih nastupa su posledica prošlogodišnjeg Ibiza Prom nastupa, gde je legendarni BBC Radio 1 Essential Mix voditelj ali i DJ, Pete Tong prvi put sarađivao sa inovativnim orkestrom - The Heritage Orchestra, kao i sa dirigentom Julesom Buckleyem.

Jules Buckley je izvanredni muzički pionir koji pomera granice klasične muzike. Sarađivao je sa muzičarima i bendovima poput: Arctic Monkeys, Benjamin Clementine, Emeli Sandé, Dizzee Rascal. Početkom ove godine Jazz-Fusion bend Snarky Puppy i Jules Buckley su ‘pokupili’ Grammy nagradu, dokazavši još jednom o kakvom dirigentu, aranžeru i kompozitoru se radi. Početkom 2004. godine je zajedno sa Chrisom Wheelerom osnovao The Heritage Orchestra, a producirali su orkestarske nastupe sa raznim muzičarima kao što su: Björk, Aphex Twin, Goldie, Massive Attack i Giorgio Moroder. Zajedno su ‘gurnuli’ klasičnu muziku u potpuno novom pravcu i napravili su jedan od najsvežijih orkestara na svetu, kojim žele da premoste barijeru između elektronske muzike i koncertnih dvorana.

Početkom decembra Pete Tong, Jules Buckley i The Heritage Orchestra će predstaviti album u Velikoj Britaniji, počevši prvog decembra u londonskoj O2 areni – gde su karte za koncert rasprodate za samo dva sata.

Studijski album “Classic House” je producirao Mark Ralph, a gostujući izvođači su Katy B, John Newman, Ella Eyre, Jamie Principle i Cookie. Ovim izdanjem Pete Tong želi da ispiše novu muzičku istoriju, spajajući elektronsku Dance muziku, pop super zvezde, sa klasičnom muzikom, a deluje kao da će ovaj ‘format’ u budućnosti zaživeti još više.

Album "Classic House" je digitalno dostupan u Srbiji preko muzičkih servisa Google Play i Deezer!

Preuzmi, slušaj i dodaj album na plejliste OVDE

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..