Grupa Iron Maiden je premijerno prikazala spot za pesmu SPEED OF LIGHT na njihovom sajtu www.ironmaiden.com SPEED OF LIGHT je pesma sa njihovog novog dvostrukog albuma, a napisali su je gitarista Adrian Smith i pevač Bruce Dickinson. Album BOOK OF SOULS će se naći na tržištu od 4. septembra 2015. godine u izdanju Parlophone Records (BMG u SAD).

Video je dostupan za besplatan streaming na sajtu grupe, kao i na YouTube kanalu benda. Spot je producirao i režirao Lleki Leon. On je veliki fan  grupe Iron Maiden, a ovo je  njegov prvi muzički video. Tvorac je kultnog strip serijala Eternal Descent , a bavi se i video-gaming industrijom.

Ovim spotom se obeležava 4 decenije postojanja gejminga, što se poklapa sa 40 godina Iron Maiden-a i njihovog fantastičnog vizuelnog pravca koji je zasnovan na maskoti Ediju, koji – putujući kroz prostor i vreme – pokušava da završi svoj herkulijanski zadatak.

BOOK OF SOULS je 16. studijski album Iron Maiden-a, snimljen je u Guillame Tell Studios u Parizu sa njihovim dugogodišnjim producentom Kevin Shirley-em.
 

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..