Ansambl KOLO je, zajedno sa mladom kantautorkom Anom Ćurčin, napravio novu izvornu, narodnu pesmu „Lastavice, lasto“. Pesma je prvo delo u nizu stvaranja novih umetničkih dela u saradnji sa savremenim autorima, kojima teži Ancambl, a koja su u duhu narodne muzike i igre. Pored Ane, koja je pesmu obradila i otpevala, pomogli su joj ženska pevačka grupa Ansambla KOLO i igrač Janko Dimitrijević koji je svirao deonice na kavalu.

 

„Prepoznatljiv stil Ane Ćurčin i njeni visoki umetnički dometi su bili presudni za ostvarenje saradnje i najave programske linije Ansambla koju smo nazvali „TradicijaNova“. Želja nam je da u drugačijem obliku, u saradnji sa savremenim autorima ponudimo umetnička dela koja će jednog dana da se, nadamo se, svrstaju u tradiciju. Prepoznavanje mladih, savremenih i talentovanih autora, njihovo uključivanje u rad Ansambla i zajednički nastupi su samo deo nove programske dinamike, koju spemamo za narednu sezonu“, izjavio je Vlada Dekić ispred Ansambla.

 

„Divna je ideja Ansambla KOLO da predstave narodno stvaralaštvo u drugačijem svetlu i tako približe narodnu tradiciju i nekoj drugoj publici. Ništa slično ranije nisam radila, a inače pevam samo na engleskom jeziku, pa je ovo za mene bilo potpuno drugačije iskustvo u svakom smislu. Drago mi je što sam bila deo projekta“, rekla je Ana.

 

Ana Ćurčin je jedna od najboljih predstavnika Amerikana scene na našim prostorima. U januaru ove godine je sa bendom otvorila novu sezonu koncerta u Studiju 6 Radio Beograda u kojem je predstavila nove pesme i najavila prvi studijski album koji će uskoro izaći. Publika će imati priliku da je čuje sa bendom na bini Miksališta u četvrtak, 6. avgusta u okviru Savamalskog kulturnog leta, kada će svirati i grupa Rebel Star.

 

Spot za pesmu „Lastavice, lasto“ u produkciji Ansambla KOLO je režirao Nikola Ljuca, direktorka fotografije je Maja Radošević, aranžman i produkcija Goran Antović, Ivona Eklemović i Ana Ćurčin, horski aranžman je uradila mr Ivona Eklemović, vokalni pedagog Ansambla KOLO.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..