O bendu OneRepublic i petorici momaka koji ga čine ćete retko čuti neke skandale. Oni su se do zvezda popeli isključivo talentom, radom i prijateljstvom iz koga su nastale pesme koje će ostati zauvek poput “Apologize”, “Good Life”, “Counting Stars”, “I Lived” i mnogih drugih. Međutim, dok s nestrpljenjem iščekujemo njihov koncert u subotu 6. juna, u Kombank Areni (www.eventim.rs), istražujemo za vas neke zabavne činjenice o bendu koje nisu poznate svima:

 

• Bend je 2003. oformio Ryan Tedder zajedno sa gitaristom Zachom Filkinsom. Njih dvojica su pre OneRepublic zajedno bili u bendu This Beautiful Mess. Prvo ime OneRepublic je bilo samo Republic.

 

• Poput mnogih bendova, OneRepublic su se probili putem društvenih mreža. Ono što je zanimljivo jeste da se u njihovom slučaju radi o mreži MySpace koju su bukvalno zapalili kada ih je otkrila glumica Kelly Barrett. Drugi put ih je “otkrio” Timbaland koji je uradio sada već kultni remiks pesme “Apologize”.

 

• Ryan Tedder svira više od deset instrumenata. Ima fakultetsku diplomu iz oblasti advertajzinga i odnosa sa javnošću. Samouk je pevač i od ranog detinjstva do osamnaeste godine svakog dana je vežbao pevanje po minimum dva sata dnevno. Takođe je pevao i u crkvi. Sa 21 godinom, Tedder je učestvovao u pevačkom šouu Lancea Bassa iz ‘N Sync. Pobedio je, ali nagrada – objavljivanje albuma, se nikada nije realizovala.  Kada je posetio Osaku istetovirao je na japanskom poruku “Bog daje, Bog uzima”. Oženjen je i ima dva sina.

 

• Zach Filkins je bio uspešan model. Njegov torzo se i danas može videti na nekim pakovanjima poznatog brenda donjeg veša Jockey Underwear. Tečno govori španski jezik jer je detinjstvo proveo u Barseloni učeći klasičnu gitaru. Oženjen je i ima sina.

 

• Video za pesmu “Counting Stars” sa albuma “Native”, na VEVO kanalu benda, ima više od 810 miliona pregleda i ta cifra je u konstantnom porastu. U pesmi “Feel Again”, takođe sa albuma “Native”, moguće je na početku čuti otkucaje srca dece iz Gvatemale, a deo zarade od prodaje ovog singla otišao je u fond Save the Children.  

 

• Pesme OneRepublic često su deo soundtracka u popularnim TV serijama i filmovima. Među njima je i pesma “Ordinary Human” iz filma “The Giver”. Takođe, njihove pesme obeležile su značajne scene u serijama “Gossip Girl”, “The Vampire Diaries”, “One Tree Hill”, “90210” i mnogim drugim. Zanimljivo je da su i gitarista Zach i basista/čelista Brent imali izlete u svet glume – prvi je imao zapaženu epizodu u seriji “Criminal Minds”, a drugi u hororu “The Eye”.

 

• Omiljene pesme Ryana Teddera su “Wonderwall” benda Oasis, “Freedom” Georgea Michaela i “Mysterious Ways” benda U2.

 

• Iako je Ryan Tedder poznat kao frontmen OneRepublic, ima i veoma uspešnu karijeru autora pesama i producenta. Sarađivao je sa brojnim poznatim imenima među kojima su i: U2, Adele, Beyoncé, Birdy, Maroon 5, Ariana Grande, Jennifer Lopez, James Blunt, Taylor Swift, Gwen Stefani, Leona Lewis, One Direction…

 

• Ryan Tedder ima strah od letenja avionom zbog neprijatne situacije koju je doživeo tokom leta u Rusiji. Međutim, zbog nastupa i snimanja albuma u studijima širom sveta, on se bori protiv svoje fobije.

 

• OneRepublic za sebe kažu da ne pripadaju nekom određenom muzičkom žanru. Oni su neverovatna kombinacija različitih muzičih uticaja – roka, popa, indie muzike, hiphopa, elektronske muzike, pa čak i kantrija i gospela.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..