Def Sessions je serijal događaja posvećenih hip-hop kulturi sa bazom u KC Utopia u Novom Sadu. Okosnicu ovih dešavanja čine muzički događaji koji će se u KC Utopia održavati tradicionalno jednom mesečno.

 

Osim nastupa nekih od najinteresantnijih imena hip-hop scene u regionu, Def Sessions će povremeno "izlaziti" i na ulicu u vidu rap battle-ova , Graffiti jam-ova, street dance takmičenja i sličnih dešavanja.


Medijsku pokrivenost Def Sessions-a pružiće mlada novosadska novinarka Lea Kotlica kroz svoju autorsku emisiju "Hip-Hop Hooray", koja se emituje na O radiju. Def Sessions je pravi gradski event, koji pre svega promoviše slobodu izražavanja i toleranciju među mlađom populacijom koja je suštinska osnova Hip-Hop kulture.


Def Session #1 je ugostio Krankšvester feat. Sajsi MC / Kardež & the Lucca Beats trio / Rcallz


Def Session #2 predstavlja:


Bvana Herbalajzer
Džarastafaj Derli
local support:
Killa S.A.T.

Bvana iz Lagune je beogradski reper koji je u svojoj karijeri saradjivao sa prominentnim imenima sa teritorije cele bivše Jugoslavije kao što su: Ajs Nigrutin, Prti Bee Gee, Rasta, Riot 87, Kandžija, Džaka Nakot i mnogi drugi. Prepoznatljiv je po hitovima: „Rimujem i Kradem“, „Killa from Manilla“, „Magla“ „Dvojezična ploča“. Nastup u Novom Sadu u Kulturnom Centru Utopia je u sklopu turneje Strejt Hedovizam

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..