Ove godine će se po prvi put održati internacionalna radionica za klarinet u Deliblatskoj peščari/ Čardak, od 23.-29. marta na kojoj će učestvovati najtalentovaniji mladi klarinetisti iz Srbije, Crne Gore, Kipra i Norveške. Reč je o uspešnim srednjoškolcima, studentima i već afirmisanim umetnicima, pedagozima, željnim da unaprede i usavrše svoje znanje i podignu svoje umeće na viši nivo.

 

Radionicu će voditi Ognjen Popović, solo klarinetista Beogradske filharmonije, profesor klarineta na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i umetnički direktor Klasik Fest-a Kulturnog centra Pančeva,  i Andjej Maewski, solo klarinetista norveške državne opere iz Osla. Njihova predavanja će biti usmerena na unapređenje tehnike sviranja klarineta, aktuelne standarde u interpretaciji literature za klarinet, metodiku nastave, pripreme za polaganje prijemnih ispita na muzičkim fakultetima, usavršavanje programa predviđenog za nastupe na takmičenjima, kao i intenzivan pristup u pripremanju audicija za radno mesto klarinetiste u orkestrima.

 

Posebna pažnja će biti posvećena kamernom muziciranju, kroz koje će polaznici radionice biti u mogućnosti da rame uz rame muziciraju sa profesorima, a tom metodom se umetnost vrhunskog sviranja najbrže prenosi. Za poslednje veče je planiran svečani završni koncert predavača i polaznika masterklasa. Program će biti zabavnijeg karaktera, uz dela Piacole, Bitlsa, poznatih numera iz baletskog i klasičnog orkestarskog repertoara.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..