romartgoranU petak 19.11. počeo je ROMART-medjunarodni festival kulture Roma. Manifestacija ce se održavati do 17.12. svakog vikenda u kafe klubu TRUBADUR u Subotici.

Na press konferenciji je, pred najave dešavanja i osvrta na situaciju u kojoj se romska kultura nalazi, najavljeno javno zastupanje koje ce, u okviru novostvorene mreze NVO iz Subotice i regiona, raditi udruzenje POLIS FEST, organizator ROMART festivala i romsko udruženje ACSI, uz podrsku Gradjanskih inicijativa iz Beograda.

Program su otvorili The Young swing sextet, izuzetni talenti, polaznici Muzicke škole uz prisustvo brojnih gostiju, predstavnika lokalne vlasti i romskih organizacija. Da bismo vam docarali atmosferu saljemo vam linkove sa photo i video zapisom.

http://www.svatamuzika.com/

http://www.subotica.info/eventview.php?event_id=34911&tag_id=168||5287&subsite=kultura

Koncert orkestra MATO URALO oduševio je sve prisutne i pokazao nepresusno bogastvo romske kulture.

U subotu 20.11. Gypsy Punk muzika je pokazala urbanu romsku muzičku scenu u svetu. Gypsy Punk je mlad muzički pravac i okosnica pravca, a može se reći i osnivač, je Gogol Bordello. Uz Gogol Bordello, mogli su se čuti sastavi sa raznih strana sveta (Japana, Norveske, Nemacke...) kao sto su:  The Penny Black Remedy, Golem, BudZillus, Erika & Emigrante, Dolomites...

U budućnost se nadamo većoj podršci lokalne samouprave, medija i svih onih koji mogu doprineti promeni stanja u romskoj kulturi u Subotici i regionu. Smatramo da je ROMART mesto gde se na pravi način promovišu multikulturalnost, interkulturalnost i medjunacionalna tolerancija, sto je godine u godinu sve vidljivije.
<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
10111314
15161718192021
222324252628
2930     

Putopisi, Intervjui..