darkoDarko Rundek i njegov Cargo trio promovisaće novi album "Plavi avion" koncertima 22. i 23. decembra u Beogradu, koje će održati u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić", u organizaciji Long Play-a.

Rundek Cargo trio dolazi u okviru regionalne turneje povodom CD-a "Plavi avion", predviđenog da se pojavi do kraja meseca, a prodaja ulaznica za beogradske koncerte kreće od ponedeljka 8. novembra po jedinstvenoj ceni od po 2.000 dinara na blagajnama UK "Vuka Karadžića", Doma omladine Beograda i preko mreža Eventima i Gigstix-a.
VAŽNO! Koncerti će u UK "Vuk Karadžić" biti održani u najvećoj sali "Aleksandar Popović", izuzetno udobnom prostoru u kome se održavaju pozorišne predstave i umetnički performansi, koji ima SAMO 400 MESTA ZA SEDENJE! http://www.ukvuk.org.rs/index.php/prostor/scena-aleksandar-popovic.html

Ne zaboravite da je prethodni samostalni koncert Rundek održao u Beogradu u decembru 2008. godine u krcatom Sava centru pred oko 4.000 posetilaca. Ovaj put samo oni najbrži naći će se dve večeri među 800 sretnika na koncertima u dvorani UK "Vuk Karadžić", koja se nalazi na odličnoj prometnoj lokaciji u Bulevaru kralja Aleksandra kod Vukovog spomenika u Beogradu. http://www.ukvuk.org.rs/index.php/kontakt.html

Darko Rundek je sredinom septembra sa svojim Cargo triom objavio poučnu pesmicu o kraju kapitalizma "Para ljude vara" kao najavni singl novog albuma "Plavi avion". "Osim što je to naslov jedne od pjesama na albumu, 'Plavi avion' (Blue Plane) asocira na svojevrstan visinski bluz, i više govori o duhu, nego o muzičkoj formi albuma.

Na albumu će biti dugačkih i kratkih pjesama, veselih i tužnih, ozbiljnih i smiješnih - rundekovskih. I puno uzbudljive svirke!", najavio je izdavač CD-a zagrebački Menart. Muziku i stihove "Para ljude vara" napisao je Rundek, a aranžman i izvedba je Rundek Cargo Trio, koji čine gitarista i pevač Rundek, violinistkinja Isabel i pijanista Dušan Vranić-Duco, koji se oprobao i na harmonici, udaraljkama, elektronskim zvukovima i pevajući.

"Pjesmu 'Para ljude vara' Rundek i njegov Cargo trio objavlili su krajem ljeta, jer ljetovanjem i početkom školske godine poharani lični i porodični budžeti teraju na razmišljanje o smislu novca, kapitalizma i potrošačkog društva. Ako je radnička klasa početkom osamdesetih otišla u raj potrošačkog društva, sad potrošači kreću u raj odgovornog kolektivizma (ili kakvo već ime dobije to teško zamislivo društvo koje vodeći princip uzimanja zamjenjuje vodećim principom davanja). Ali nisu baš sigurni je l' to samo šala ili nečija podvala", kaže Menart.

Prethodni Rundekov studijski album (sa Cargo orkestrom) bio je "MHM A-HA OH YEAH DA-DA" (2006), a potom je objavio i muziku iz pozorišnih predstava "Balade Petrice kerempuha" i "Brod za lutke", kao i "Live u Domu omladine" (izdanje Long Play-a 2008).
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..