Rasprodatim koncertom u Mikser House-u 29. novembra, Zabranjeno pušenje je sa Beograđanima obeležilo Dan Republike, ali i 30. rođendan kultnog albuma ,,Das ist Walter". Sejo Sekson, frontmen Zabranjenog pušenja, tradicionalni beogradski koncert najavio je kao ,,gastro-erotski spektakl" i obećao je da će ,,najdraži vođa, biranim rečima, do ganuća dovesti sve prisutne". I doveo ih je!

 

Publika je tri puna sata horskim pevanjem u stih pratila harizmatičnog Seju koji je im je poklonio i hitove koji ne mogu često da se čuju na koncertima Zabranjenog pušenja, poput pesama ,,Anarhija all over Baščaršija", ,,Gospođa Brams" i ,,12 sati".

 

Atmosfera u Mikser House-u kulminirala je tokom izvođenja pesama ,,Yugo 45" i ,,Fildžan viška" na koje beogradska posebno emotivno reaguje, a koje jasno dokazuju da je Zabranjeno pušenje jedan od omiljenih bendova sa bivših jugoslovenskih prostora.

 

Prisutnima se u subotu prvi put predstavio i slovenački sastav Zaklonišče prepeva, bend koji je uveo publiku u nastup Zabranjenog pušenja, a kojem je ovo bio prvi nastup u prestonici za 20 godina postojanja.

 

Pozitivnu energiju koju im je prenela beogradska publika Zabranjeno pušenje nastaviće da širi širom Evrope, na koncertima koji ih očekuju u narednom periodu. Bend će već 6. decembra nastupiti u Splitu, 13. decembra u Ljubljani, nakon čega i u Malmeu i Štokholmu, a šuška se da bi već početkom sledeće godine mogli da organizuju i dugoočekivani koncert u Novom Sadu.
 

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..