Nakon uspešno završene sezone akustičnih koncerata Amstel unplugged u Ustanovi kulture Starog grada Parobrod, u utorak 30. septembra od 19 sati, biće održana promocija kompilacije pesama izvođača ibendova koji su nastupali u okviru ovog projekta. Ljubiteljima dobrog unplugged zvuka, pesme sa ove kompilacijebiće dostupne preko digitalnih servisa.

 

“Predstavljanjem Parobrod unplugged kompilacije pesama izvođačakoji su nastupali u Parobrodu, želeli smo da zaokružimo priču sa ovim uspešnim projektom i da miksakustičnih pesama dođe do šire publike koja sluša ovu vrstu muzike. Tokom sedam meseci koliko su trajali koncerti, Parobrod je posetio veliki broj ljubitelja roka koji su jednom mesečno uživali u posebnom izvođenju domaćih i regionalnih zvezda“ izjavila je Milena Rajković, direktor Ustanove kulture Parobrod, i dodala da je ideja ove kompilacije da se najbolje izvedene numere iz ovog serijala zabeleže i sačuvaju kako bi ostavile trag za sve ljubitelje akustičnog zvuka”.

 

Na kompilaciji nalaze se sledeći izvođači i bendovi sa svojim numerama u akustičnom izdanju, Vasil Hadžimanov Trio (Ahmad the Terrible, Straight No Chaser), Coyote (Blazzing Brass, Soul Rebel, Glow Jah light), bendovi:Kristali (Znam, znam, Talasi, Moje srce), Veliki prezir (Nema hrabrosti, No no, Oko reči), DLM (Disko klub, Balada o Ćutanu Ječmenici), Svi na pod (Ljubavi, Uključi se) i Sevdah takht Damira Imamovića (Koliko je Prijedor polje, Put putuje Latif aga).

 

Kompilacija Parobrod Amstel unplugged, zahvaljujući podršci izdavačke kuće Lampshade media, dobiće i svoje digitalno izdanje.

 

„Drago nam je da se i Parobrod priključuje digitalnoj revoluciji u čemu im i mi pomažemo. Muzika briše granice, što i mi činimo danas digitalnom distribucijom. Parobrod unplugged izdanje biće dostupno putem digitalnih servisa kao sto su Deezer, Itunes, Spotify, Amazon svim ljudima širom sveta. Događaji i institucije ovog tipa su preko potrebni muzičkoj sceni u regionu i mi cemo uvek podržavati ovakve nove i uzbudljive projekte“, rekao je Nikola Jovanović iz Lampshade media.

Partneri u projektu “Amstel unplugged”, UK Parobrod i kompanija Amstel, udružili su se realizaciji ove kreativne ideje, kako bi svim ljubiteljima kvalitetnog zvuka pružili nezaboravan provod, ali i doživljaj novih mogućnosti izražavanja. Serijal kreativnih unplugged nastupa poznatih sastava, na kojima su se bendovi predstavljali u svojim neobičnim izdanjima, bili su prilika da se njihova muzika sagleda i sa druge strane, čuje i doživi na nov način.

 

Od februara meseca svi koncerti bili su ispraćeni i od emisije Bunt, koja se emituje na Radio-televiziji Srbije, a bavi se ovom vrstom muzičke scene. Jedna emisija tokom meseca bila je posvećena upravo koncertima koji su održani u Parobrodu, pa su gledaoci mogli da vide sjajnu atmosferu koncerata, i da uživaju u muzici.

 

Parobrod je tokom protekle 4 godine organizovao čak četiri potpuno različita muzička programa, klasičnu scenu, World Music, ediciju Rock’n’Dorćoll, i DasBoot jazz scenu, kao i pomenuti serijal Amstel Unplugged, sa više stotina realizovanih koncerata. UK Starog grada osnovana je u martu 2010. godine i zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih, ali i podršci opštine Stari grad, realizovala je više od 500 različitih programa.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..