Konkurs za učešće demo izvođača na 48. izdanju Gitarijade u Zaječaru, koju je prošle godine za tri dana posetilo blizu 100 000 posetilaca, otvoren je do 10. maja. Pravo učešća na konkurs imaju bendovi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Crne Gore koji  nemaju objavljeno zvanično diskografsko izdanje.

 

Gitarijada spada u red najstarijih festivala ovog tipa u svetu, na kojoj osim demo bendova koji imaju tretman poput headlinera nastupaju i brojne rock zvezde. Kerber, Van Gogh i Pero Defformero za sada su prvi potvrđeni učesnici revijalnog dela programa, a u najavi su i brojne druge regionalne zvezde, kao i neka svetska imena.

Ove godine, za razliku od prethodnih, održaće se dva polufinala, 31. jula i 1. avgusta, a 2. avgust rezervisan je za veliko finale. Manifestacija će započeti u sredu, 30. jula, na prostoru Carske palate Felix Romuliana, a glavni program tradicionalno će se održavati na Kraljevici.

Svi zainteresovani izvođači na konkurs se mogu prijaviti do 10. maja slanjem tri autorske kompozicije, biografije i fotografije na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Detaljnije informacije mogu se naći na sajtu www.gitarijada.org. Odabrani bendovi imaće mogućnost učešća na Rok akademiji, uz obezbeđene putne troškove, smeštaj i hranu tokom boravka u Zaječaru.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..