Sorabije bend koji je nastao početkom 2011. godine u srcu srpske prestonice, čiji se muzički pravac bazira na nepravilnim ritmovima uz preplitanje roka, popa i klasične muzike.Kroz bogate aranžmane i zanimljive instrumentalne podloge, podsticajne misli i reči uz prizvuke tradicionalne srpske muzike promoviše i približava srpsku kulturu i tradiciju kako našoj publici tako i u svetu. Prema istraživanjima najboljih istoričaradanašnji Sloveni koji su živeli slobodno i zajedno nazivali su se Sorabi, Sorbi ili Srbi.

 

Sorabi svoj prvi veći nastup beleži na prvom BARF-u (Beogradski Autorski Rok Festival) otvarajući, kao revijalni bend, drugi dan ovog festivala.


Nakon BARF-a bend proširuje svoj sastav i danas broji čak dvadeset članova (osam vokala, četiri violine, violončelo, oboa, viola, kontrabas, gitara, bas, perkusije i bubanj), sastavljen pretežno od devojaka, koje su većinom muzički visoko obrazovane i imaju bogato muzičko iskustvo.


Bend je poslednjih godinu dana marljivo radio na autorskom materijalu i danas se na njihovom kanalu na društvenoj mreži YouTube mogu naći tri video spota.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..