Hrvatski psihodelični trio Seven That Spells izbacio je teaser za novi album - "IO", koji je drugi deo trilogije “The Death And Resurrection Of Krautrock”. Link do teasera - OVDE Novo izdanje, koje će dodatno zacementirati poziciju Seven That Spells kao jednog od najvažnijih psihodeličnih sastava u ovom delu Evrope, biće objavljeno krajem juna ove godine za nemačku izdavačku kuću Sulatron-Records (www.sulatron.com).

 

Na albumu “The Death And Resurrection Of Krautrock: IO" se radilo dve godine, a materijal predstavlja malo remek-delo moderne psihodelije i kraut rocka. Izdanje, koje je trenutno na asteringu u Berlinu, biće promovisano na dve turneje: prvoj u aprilu i na drugoj u septembru. "Cijela Evropa - od Londona do Berlina", poručuju STS.

 

Album je snimljen u legendarnom zagrebačkom okultnom studiju Kramasonik pod budnim okom Nikše i Brleta. Miksan je od strane članova benda.

 

Seven That Spells će svirati 25. aprila u  beogradskom Centru za kulturu Božidarac u okviru serijala koncerata Vračar Rocks! zajedno sa Temple Of The Smoke - najznačajnijim srpskim space rock sastavom u ovom trenutku i misterioznim projektom Jastreb, o kome ni ovom prilikom nismo u mogućnosti nešto više da kažemo.

 

Facebook event za koncert u Centru za kulturu Božidarac - OVDE

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..