Pozivamo Vas na koncertnu promociju novog albuma sastava Šinobusi "Nebo od skaja" (Dallas Records 2013.). Vidimo se u Klubu Akademija 28 (Nemanjina 28) u petak 28. marta 2014. godine u 22:00 h. CD "Nebo od skaja" će te večeri moći da se kupi po promotivnoj ceni od 350 dinara. Ulaz je slobodan.

 

"Sviraćemo većinu pesama sa novog albuma, kao i pesme koje su u prethodnih deset godina postale neizostavan deo našeg repertoara. Specijalna gošća će biti Jelena Bračika", navodi se u saopštenju benda.


Izvodi iz recenzija diska:

 

"Nebo od skaja najzreliji je album koji su objavili. Ne toliko u komparativnom smislu, u odnosu na prethodna tri izdanja, iako se ne može prećutati njihov sveukupni napredak, koliko u logičkom i numeričkom, prema osnovnom zakonu neprekidnog rasta stvaralačkih moći i stalnog usavršavanja.


Ako je razvoj benda pravilan, bez zaludnog okoličarenja i nesvrhovitog tumaranja, poslednje delo često je najbolje. Kao u životu što biva, zrelost je ovde rezultat nagomilanog iskustva i sinonim objektivnijeg doživljaja stvarnosti, ali ujedno podsticaj i pokriće za suverene iskorake u pristupu, kao i za ogledanje u novim formama muzičkog izraza. Otuda onakav omot, otuda bogatiji žanrovski spektar, otuda jedna vrsta igrivosti i nepovredive autorske i izvođačke kompetencije na novom albumu. Nebo od skaja jedinstvena je suma samouverenosti i avanturizma, a takve sinteze opet pripadaju samo zrelosti", Miloš Zubac (RockSvirke.com)

 

"U pedeset minuta Šinobusi će vas odvesti na zanimljivo i upečatljivo putovanje, gdje ćete na svakoj od 14 postaja doživjeti neko novo iskustvo.


"Nebo od skaja" je upravo to - putovanje - gdje na svakoj pjesmi otkrivate neko novo iskustvo, upoznajete neke nove sheme i gdje vam se otvaraju neki novi vidici. Vrijedi kupiti kartu za takvo putovanje i avanturu! Karta, odnosno, album odnedavno je dostupan, dakle, i u Hrvatskoj, a može se potražiti i kupiti u Dallas Music shopovima", Mladen Lončar Mike (Soundguardian.com).

 

Album je objavljen za regionalnu izdavačku kuću Dallas Records. CD se može kupiti u Novom Sadu (Knjižara Solaris na Spensu; Knjižara Serendipiti, bivši "IPS", Zmaj Jovina 15; knjižara BoBo, Svetozara Miletića 45; CD-SHOP Muzički Magazin, Dunavska 6), u Beogradu (Dallas Music Shop, u tržnom centru "Vulkan", bivši "Mamut", Sremska 2; Jugoton prodavnica, Nušićeva 27), kao i u Dallas-ovim prodavnicama u Hrvatskoj i Sloveniji.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..