Nakon dugih 17 godina death metal legende Suffocation vraćaju se u Srbiju u okviru velike letnje, europske turneje “Bow To None”. Datum koji treba zabeležiti u beležnicu ili mentalnu mapu je 30. jula (utorak), a mesto je KST BAŠTA. Early bird ulaznice po ceni od 2500 dinara su u prodaji putem Gigstix-a! Ulaznice po pretprodajnoj ceni koštaće 2900 dinara. Suffocation su pioniri death metala osnovani pre 36 godina u Centereachu, saveznoj državi Njujork. Skrenuli su pažnju na sebe 1991. godine debi albumom "Effigy of the Forgotten" koji je odmah postao klasik žanra.

Nakon toga su objavili još osam studijskih albuma, od kojih je najnoviji "Hymns from the Apocrypha” svetlo dana ugledao u novembru, a koji će da promovišu ovom priliku. S tog albuma su izbacili i spot “Seraphim Enslavement.” Vredi istaknuti i da se na pesmi “Ignorant Deprivation” dogodila lepa saradnja: vokal je Frank Mullen, jedan od osnivača benda, a stihove je napisao Mike Smith, bivši bubnjar.

Za svoje uzore u ranoj fazi benda naveli su Napalm Death i Sepulturu, dok se njihov svirački zaštitni znak, breakdownovi, smatraju jednim od temelja celokupnog novog podžanra: deathcorea. Članovi benda su Terens Hobbs na vodećoj gitari, Derek Bojer na basu, Čarli Erijo na ritam gitari, Erik Moroti na bubnjevima i Riči Majers kao vokal, koji je stalni član benda od 2019., a inače je vokal u američkom death metal bendu Disgorge.

Dan pre Hengtajm organizira koncert i u zagrebačkoj Močvari. Sve u svemu, sprema se lepa žurka u KST BAŠTI, vidimo se 30. jula!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..