Knjiga „Operacija: Čuvari nasleđa“ Roberta M. Edsela i Breta Vitera biće predstavljena u sredu 12. februara, u 11 sati, u Delfi Cafeu u SKC-u. Direktori muzeja, kustosi i istoričari umetnosti su glavni junaci pomenutog bestselera, koji je konačno pretočen u filmsku priču zahvaljujući Džordžu Kluniju koji se ostvario u ulozi režisera, scenariste i glumca. Film “Operacija: Čuvari nasleđa” biće premijerno prikazan 13. februara u bioskopima širom zemlje.


O filmu i knjizi će govoriti Marija Mladenović iz distributerske kuće MCF MegaCom Film, prevodilac Nenad Dropulić, kao i sagovornik iz Narodne biblioteke Srbije.

Grupa američkih i britanskih direktora muzeja, kustosa, istoričara umetnosti i drugih stručnjaka, nazvana Umetnički odred, stavljajući život na kocku obilazila je Evropu kako bi sprečila nestanak hiljada godina kulture. Usredsređena na vreme između Dana D i Dana pobede, knjiga i film “Operacija: Čuvari nasleđa” prate pripadnike Odreda u nemogućoj misiji spasavanja svetskih remek-dela od nacista

U smrtonosnoj trci sa vremenom, sedmoro ljudi je svakodnevno rizikovalo živote kako bi spasilo stotine hiljada najvećih svetskih umetničkih dela.

 

Džordž Kluni je u filmu “Operacija: Čuvari nasleđa” okupio holivudske zvezde kao što su Met Dejmon, Bil Marej, Džon Gudman, Žan Dižarden, Bob Balaban, Hju Bonevil, Dimitri Leonidas i Kejt Blanšet.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..