Sreda, 29. januar u 19.00 mala sala SKC -  U svojim proznim knjigama Biljana Milovanović kreće se u prilično širokom rasponu od ironije do melanholije, od presne svakodnevice do literature, brutalne stvarnosti od najboljih izraza evokacije. Priče Biljane Milovanović u poetičkom smislu oblikovane su u duhu modernizovane realističke priče zainteresovane za jaku psihološku motivaciju junaka. Pitanje ljubavi jeste centralno pitanje sve četiri njene dosadašnje knjige priča.

 

Istražujući tu temu i smeštajući je u konkretizovane vremenske i prostorne okvire, autorka sigurno oblikuje fizionomije i psihologije svojih junaka.

 

Priče ove autorke posvećene su istančanom ispitivanju svakodnevnih ljudskih sudbina koje u posebnim časovima vlastite egzistencije otkrivaju unutrašnju sposobnost da učine nešto više od onog što im nudi zadati život. Pripovedajući o čudima i udesima ljubavi u iskustvu naše svakodnevice, Biljana Milovanović u svojim pričama senči jedno mučno i istorijom opterećeno vreme da bi se, potom, od te početne pozicije dolazilo do unutrašnjih konvulzija koje jedinkama ove proze, po pravilu naglašeno emotivnim, nameće spoljni okvir egzistencije.


Učestvuju: Aleksandra Drakulić, Gojko Božović i autorka 
Ulaz slobhodan!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..