U okviru programa kulture i umetnosti „Slobodno kod Bojića“, u sredu, 18. decembra 2013, biće predstavljena nova knjiga dr Radomira Životića „Nebriga o jeziku i političko opštenje“ (izdavač Jasen, Beograd, 2013). O knjizi će, pored autora, govoriti dr Radoje Simić, dr Miloš Kovačević i dr Dobrivoje Stanojević. Ulaz je slobodan.


Predstavljanje knjige počinje u 19 časova u matičnom odeljenju Biblioteke „Milutin Bojić“, u Ilije Garašanina 5 (preko puta Palilulske pijace). Svi zainteresovani moći će da kupe knjigu po veoma popularnoj ceni. Dr Radomir Životić (76) dugi niz godina bio je redovni profesor na Fakultetu političkih nauka na predmetu Stilistika i retorika, a izvesno vreme izvodio je nastavu i na predmetu Novinarstvo u štampi, na radiju i televiziji. Uporedo se bavio novinarstvom, književnom kritikom, esejistikom i lingvističkim proučavanjima. Između ostalog, autor je knjiga „Izražavanje novinara“, „Novinarski žanrovi“, „Retorika i politika“. Studija „Nebriga o jeziku i političko opštenje“ posvećena je zaštiti, očuvanju i razvijanju srpskog književnog jezika i pisma ćirilice.

 

Veliki popust od Svetog Nikole do Svetog Save! Godišnja članska karta za odrasle je 750 dinara, a za školsku decu 500 dinara. Popust se može ostvariti od 17. decembra 2013. do 31. januara 2014.Biblioteka „Milutin Bojić“ daje specijalni slavsko-novogodišnji popust na godišnju članarinu za odrasle i školsku decu. Umesto pune cene članarine od 1.500 dinara, cena članarine će biti 750 dinara za odrasle, dok će za školsku decu do 14 godina članarina iznositi 500 dinara. Za sve ostale kategorije članstva važiće postojeći cenovnik.

 

Popust može da se iskoristi u periodu od 17. decembra 2013. do 31. januara 2014. godine u matičnom odeljenju biblioteke u Ilije Garašanina 5 (preko puta Palilulske pijace), kao i u 10 ostalih ogranaka bibiloteke na teritoriji opštine Palilula (u naseljima Hadžipopovac, Karaburma, Krnjača, Kotež, Borča, Ovča i Padinska Skela).

 

Uz člansku kartu svaki naš novi član dobiće i pet knjiga na poklon po sopstvenom izboru, kao i člansku kartu Kluba čitalaca, s kojom može da ostvari brojne popuste (na kupovinu knjiga, fitnes, bazen Tašmajdan, klizalište Pionir, Atelje 212, kod oftamologa itd.). O svim ovim pogodnostima detaljnije informacije mogu da se pronađu na zvaničnom sajtu bibliioteke www.milutinbojic.org.rs

 

Napominjemo da je Biblioteka nedavno uvela besplatnu članarinu za bebe (decu do dve godine), a sve što treba da urade njihovi roditelji jeste da s krštenicom dođu u neki od 11 ogranaka naše biblioteke i učlane svoje dete. Naravno, podrazumeva se da roditelji svako veče svojim bebama čitaju lepe priče pred spavanje.

 

Stalni popust od 50 odsto na učlanjenje imaju i samohrani roditelji i nezaposlena lica.

 

To može samo „Bojić“!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..