U utorak 17. decembra 2013. u 13h u Muzeju 25. maj - Učestvuju: Prof.dr Branimir Stojkovic, profesor Kulturne politike na FPN; Dr Ranka Gašić, naučni savetnik, Institut za savremenu istoriju; Dr Milan Terzić, naučni savetnik Institut za strategijska istraživanja. Kultura u olovnom vremenu između lažne svesti i svesne laži, između slobode i podaništva, između Istoka i Zapada, između nepismenosti i elite, između kreativnosti i prosečnosti, između zabrana i iskoraka, između građanske tradicije i komunističke budućnosti.

 

U istorijskom vremenu partikularne ideologije i totalitarne  vlasti kultura i politika su bile osuđene jedna na drugu. Kultura je politici davala formu, a politika kulturi sadržinu.

 

Pisana jednostavnim jezikom, potkrepljena sa stotinjak, do sada neobjavljenih arhivskih dokumenata, knjiga je prvorazredno svedočanstvo o kulturi jednog vremena, čije tada otvorene probleme i danas nastoje da reše kulturne politike na ex-jugoslovenskom prostoru.


Branka Doknić je doktorirala, magistrirala i diplomirala na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Autor je više knjiga i desetine članaka iz oblasti teorije kulture i kulturne politike. Radi na arhivskoj dokumentaciji socijalističke provenijencije u Arhivu Josipa Broza i Arhivu Jugoslavije.

 

Stojimo vam na raspolaganju za dodatne informacije i zakazivanje razgovora sa autorkom.
  

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..